Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Κατάθεση Καλογρίτσα: Είχα τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού για τον Νίκο Παππά – ΒΙΝΤΕΟ

Σε νέα έγγραφα και SMS, που αποδεικνύουν όπως ισχυρίζεται ότι ήταν «μπροστινός» για το κανάλι υπό την καθοδήγηση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατάθεση Καλογρίτσα: Είχα τις μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού για τον Νίκο Παππά – ΒΙΝΤΕΟ

Τη συμμετοχή των προσώπων στο μετοχικό κεφάλαιο του τηλεοπτικού σταθμού επικαλέστηκε ο Χρήστος Καλογρίτσας κατά την τρίτη ημέρα κατάθεσής του στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε υπάρχει έγγραφο μεταξύ της εταιρίας του και της CCC, στο οποίο καταγράφεται το ποσοστό συμμετοχής στο σταθμό και ο ίδιος εμφανίζεται να είναι «μπροστινός» και να κατέχει τις μετοχές του Νίκου Παππά.

Παράλληλα, στην κατάθεσή του φέρεται να είπε πως υπάρχουν και άλλα μηνύματα που είχε ανταλλάξει με τον πρώην υπουργό μεταξύ των οποίων και ένα για να συναντηθεί με τον υπεύθυνο λογιστηρίου της CCC, Αντώνη Λιανό.

«Χθες έβαλα τη μνήμη μου να δουλέψει δυνατά. Από τον ΣΥΡΙΖΑ με αμφισβήτησαν. Σαν να μου ήλθε χθες στον ύπνο ότι μπορεί να υπάρχει κι άλλο sms του Νίκου το οποίο λέει «πηγαίνετε στον Λιανό. Στη CCC». Η μνήμη μου είναι λίγο πεσμένη. Θα κοιτάξω να το βρω. Είμαι και κάπως κουρασμένος» ανέφερε.

«Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα που ήμουν μπροστινός. Είχα τις μετοχές τους. Τις μετοχές του Νίκου του Παππά» φέρεται να είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του.

Οι διάλογοι

Καλογριτσας: Επίσης σαν να θυμάμαι ένα χαρτί σαν να γράφει μέσα το μοίρασμα των ποσοστών του καναλιού. Με εμένα εξέχοντος. Ήμουν μπροστινός.

Μαρκοπουλος: Μπροστινός; Ποιων;

Καλογριτσας: Είχα τις μετοχές τους.

Μαρκοπουλος: Είχατε πει ότι πολιτικά ήσασταν μπροστινός. Ότι τρέξετε πολιτικά το εγχείρημα του καναλιού.

Καλογριτσας: Είχα τις μετοχές του Νίκου του Παππά. Δεν έχω καλή μνήμη. Θα τα θυμηθώ όμως.

Πολακης: Να τα θυμηθείς όλα τώρα. Τώρα.

Μαρκοπουλος: Ο Πολακης θυμήθηκε τα σταλινικά δικαστήρια και πιέζει

Καλογριτσας: Κύριε Μαρκοπουλε ο Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν. Δεν τον ξέρει. Έχει άγνοια

Οι 7 φάσεις της υπόθεσης

Ο επιχειρηματίας ανέφερε πως η υπόθεση χωρίζεται κατά τον ίδιο σε 7 φάσεις. Όπως περιέγραψε στην προανακριτική επιτροπή: «Χωρίζω σε επτά φάσεις την υπόθεση. Από 2015 έως έκδοση εγγυητικής 3 εκατομμυρίων ευρώ. Η β’ φάση είναι από την έκδοση της εγγυητικής και την απόκτηση κατ αρχήν της άδειας (προσωρινής) όπου έγινε ένα τεράστιο πανηγύρι και μπήκε η μισή Ελλάδα στον διαγωνισμό.

Η γ´ φάση είναι μετά τη δίωξη μου και τη δολοφονία των χαρακτήρων της οικογένειας μου έως την εκδίωξη – διακοπή των σχέσεων μου με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ανθρώπους αυτούς. Η δ´ φάση είναι η προσπάθεια των Αράβων να δουν κάτι σε εμένα, η ε’ φάση είναι οι αποφάσεις των Αράβων με τα δικαστήρια. Η στ´ φάση είναι η απόφαση η δίκη μας να μην προχωρήσει το θέμα και η έβδομη φάση είναι το σήμερα. Ότι ζούμε εδώ. Από άρχοντας που ήμουν καθώς είχα εκατοντάδες έργα να κάνω, σήμερα πρέπει να δουλέψω για να ζήσω όλο αυτόν τον κόσμο. Τα παιδιά μου που είναι άρρωστα. Μέχρι σήμερα δεν υπήρξα ποτέ υπεργολάβος. Ήμουν πάντα κύριος ανάδοχος έργων. Τώρα όταν πηγαίνω να ζητήσω καμία υπεργολαβία μου λένε «επειδή είσαι αυτός που είσαι πως να σου δώσουμε έργα; Είσαι τοξικός». Αυτό το λένε και για τη σημερινή κυβέρνηση και για ενδεχόμενο αν ο ΣΥΡΙΖΑ έλθει στη εξουσία».

ΒΙΝΤΕΟ: MEGATV

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ