Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Καθοριστικός ο ρόλος των δημοσίων σχέσεων στη Δικαιοσύνη: Το παράδειγμα της Γερμανίας σε εκδήλωση του Εφετείου Αθηνών

Η κοινή εκδήλωση που διοργάνωσε το Εφετείο Αθηνών και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καθοριστικός ο ρόλος των δημοσίων σχέσεων στη Δικαιοσύνη: Το παράδειγμα της Γερμανίας σε εκδήλωση του Εφετείου Αθηνών freepik

Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι πάντοτε επίκαιρος στο χώρο της Δικαιοσύνης – με όλες τις θετικές και αρνητικές πτυχές που έχουν ακουστεί – και αυτό υπήρξε το θέμα της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γκαίτε και πραγματοποιήθηκε από το Εφετείο Αθηνών και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Hanns- Seidel.

Ο ρόλος των ΜΜΕ στο χώρο της Δικαιοσύνης: Το παράδειγμα της Γερμανίας

Κατά την ημερίδα με θέμα «Το έργο του Τύπου και των δημοσίων σχέσεων στο δικαστικό σώμα στη Γερμανία», έλαβε χώρα πρωινή ομάδα εργασίας και συζήτησης μεταξύ Ελλήνων δικαστικών λειτουργών και του δικαστή και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου για ποινικές υποθέσεις στο Εφετείο Μονάχου Δρ. Laurent Lafleur.

Σύμφωνα με την παρουσίασή του, αναφέρθηκε εκτενώς το έργο και το πλαίσιο λειτουργίας των Γραφείων Τύπου στη Γερμανία και, ειδικώς, του τρόπου οργάνωσης του Γραφείου Τύπου του Εφετείου Μονάχου που επιτελεί το έργο του σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες για τη συνεργασία της βαυαρικής δικαιοσύνης με τον Τύπο.

Ο ρόλος των ΜΜΕ στο χώρο της Δικαιοσύνης

Freepik

Στη συνέχεια ακολούθησαν απογευματινές ομιλίες του Δρ. Laurent Lafleur, ο οποίος ανέπτυξε ενδελεχώς το έργο του Τύπου και των δημοσίων σχέσεων στο δικαστικό σώμα στη Γερμανία, καθώς και του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών και του εκπροσώπου Τύπου του Εφετείου Αθηνών.

Οι Έλληνες συμμετέχοντες ανέπτυξαν το νεοπαγές νομοθετικό πλαίσιο και το έργο του εκπροσώπου Τύπου των δικαστηρίων στην Ελλάδα, με την παρουσία και συμμετοχή της Προέδρου του Αρείου Πάγου, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικαστικών λειτουργών, πανεπιστημιακών και νομικών της Χώρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ