Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Προκύπτει ότι ο Παππάς ήταν ο «ιθύνων νους»

Το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ότι επιχειρείται η γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΚΙΝΑΛ: Προκύπτει ότι ο Παππάς ήταν ο «ιθύνων νους»

Στην διαπίστωση ότι ο πρώην υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς είναι ο «ιθύνων νους» στη μεθόδευση της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για χειραγώγηση του διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών του 2016 και τη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ Channel, καταλήγει σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΙΝΑΛ.

Πηγές του κόμματος αναφέρουν ότι «έχει αποδειχθεί ότι ο Υπουργός Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν ο κατ’ εξοχήν εγγυητής και θεματοφύλακας της διαφάνειας του διαγωνισμού, -αντί να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον σύμφωνα με τον Νόμο- «πατρόναρε» και διαμεσολαβούσε ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο το «στήσιμο» του διαγωνισμού. Μια ακόμη προσπάθεια ελέγχου των αρμών της εξουσίας, στην οποία ευτυχώς οι θεσμοί της Πολιτείας μας αντιτάχθηκαν».

Ωστόσο, το ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει ότι επιχειρείται η γρήγορη ολοκλήρωση των εργασιών της επιτροπής. «Σήμερα, με ευθύνη της πλειοψηφίας -σε συνεννόηση άραγε και με τον ΣΥΡΙΖΑ;- φαίνεται πως η Προανακριτική Επιτροπή σπεύδει να ολοκληρώσει άρον-άρον τις εργασίες της. Αιφνιδιαστικά, αποφασίζεται να κλείσει ο κατάλογος των μαρτύρων, και αμέσως μετά γίνεται δεκτό ο κ. Παππάς να μην εμφανιστεί καν αλλά να αρκεστεί η Επιτροπή σε έγγραφο απολογητικό υπόμνημα», αναφέρουν οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΙΝΑΛ αντιδρά και δεν συμπράττει σε αυτές τις εξελίξεις, ζητώντας να συνεχιστεί η διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος, σύμφωνα με την εντολή της Ολομέλειας της Βουλής.

Επιπλέον, το ΚΙΝΑΛ φέρεται να ζητά από τον Χρήστο Καλογρίτσα και όλους τους μάρτυρες που έχουν καταθέσει, να εισφέρουν στην Επιτροπή όλα τα έγγραφα που οι ίδιοι υποστήριξαν ότι κατέχουν.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ