Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Στην προανακριτική το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα €3 εκατ. του καναλιού Καλογριτσα – Υπόμνημα Παππά μέχρι την Παρασκευή

Για φιάσκο της προανακριτικής επιτροπής κάνει λόγο σε δήλωση του ο πρώην υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, ανακοινώνοντας ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει καταθέσει σε υπόμνημα τους ισχυρισμούς του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στην προανακριτική το πόρισμα της Τραπέζης της Ελλάδος για τα €3 εκατ. του καναλιού Καλογριτσα – Υπόμνημα Παππά μέχρι την Παρασκευή

Στα χέρια των μελών της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τη νομιμότητα του ποσού των 3 εκατ. ευρώ που χρησιμοποιήθηκε ως εγγυητική επιστολή από τον Χρήστο Καλογριτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Υπενθυμίζεται, ότι τη συγκεκριμένη έκθεση ελέγχου είχε αιτηθεί η επιτροπή, που σήμερα εξετάζει τον πρώην αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο της Attica Bank Αθανάσιο Τσάδαρη.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε με την εισηγητή της ΝΔ Θάνο Πλεύρη να προτείνει ως επόμενο μάρτυρα τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά προκειμένου στη συνέχεια η Επιτροπή να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Ωστόσο, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου πρότεινε να παραμείνει ανοικτός ο κατάλογος των μαρτύρων σε περίπτωση που προκύψει ανάγκη εξέτασης και άλλων προσώπων με την κατάθεση του Νίκου Παππά.

Σχετικά με την κλήτευση του Κώστα Βαξεβάνη, ο Θάνος Πλεύρης φέρεται να είπε ότι χρήζει διερεύνησης μετά τα στοιχεία που προέκυψαν στην επιτροπή, το εάν η εφημερίδα Documento δημιουργήθηκε με εντολή του Νίκου Παππά «και με ποσό 2,9 εκατ. ευρώ και για το οποίο ο κ. Καλογρίτσας τελικώς κράτησε τα 3 εκατ. που του επιστράφηκαν απο τις τηλεοπτικές άδειες. Εν συνεχεία ελέγχεται εάν με εντολή του Νίκου Παππά αποχώρησε ο Χρήστος Καλογρίτσας εξ ολοκλήρου από την εφημερίδα που εκδίδεται πλέον με ιδιοκτήτη τον Κώστα Βαξεβάνη και με μεταφορά όλων των στοιχείων σε αυτόν όπως έχει κατατεθεί. Μάλιστα ελέγχεται και sms που καταδεικνύει την εμπλοκή του κ. Παππά στην εφημερίδα Documento. Με όλες αυτές τις συνθήκες η Επιτροπή μας δεν δύναται να εξετάσει ως μάρτυρα τον κ. Βαξεβανη για αδικήματα που καταγγέλλεται ότι μπορεί να έχει εμπλοκή και είτε ελέγχονται από την επιτροπή μας είτε θα αποσταλούν στη δικαιοσύνη για έλεγχο από τον φυσικό δικαστή και η επιτροπή μας κατά τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου δε δύναται να εξετάσει ως ύποπτους φυσικά πρόσωπα παρά μόνο τον ελεγχόμενο υπουργό».

Τι απαντά ο Νίκος Παππάς

Για φιάσκο της προανακριτικής επιτροπής κάνει λόγο σε δήλωση του ο πρώην υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, ανακοινώνοντας ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει καταθέσει σε υπόμνημα τους ισχυρισμούς του.

«Έχει γίνει πλέον σαφές ότι αυτή η προανακριτική στήθηκε επειδή η κυβέρνησή μας έβαλε τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, φορολόγησε για πρώτη φορά τους τηλεοπτικούς σταθμούς και εξέθεσε τη διαχρονική και διαπλεκόμενη απραξία των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όσο για αυτούς που επένδυσαν πολιτικά σε αυτό το φιάσκο;

Κοιλοπονούσε το βουνό της διαπλοκής και γέννησε έναν ποντικό, της προανακριτικής.

Μέχρι την Παρασκευή θα έχω καταθέσει τις θέσεις μου με υπόμνημα. Η συνέχεια στην Ολομέλεια της Βουλής» αναφέρει σε δήλωση του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ