Παρασκευή 09 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης: Οι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ μιλούν για τις αιτίες καθυστερήσεων στη Δικαιοσύνη

Η 6η ημερίδα που διοργάνωσε και μεταδόθηκε ζωντανά από το dikastiko.gr. Τι ανέφεραν από την πολύχρονη εμπειρία τους στις δικαστικές αίθουσες.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης: Οι δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ μιλούν για τις αιτίες καθυστερήσεων στη Δικαιοσύνη

Στο πολυπαραγοντικό πρόβλημα απονομής της Δικαιοσύνης και τις καθυστερήσεις που απορρέουν αναφέρθηκαν δημοσιογράφοι του δικαστικού ρεπορτάζ στο πλαίσιο της νέας εκδήλωσης η οποία διοργανώθηκε από την Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης.

«Ο λόγος στους δημοσιογράφους του δικαστικού ρεπορτάζ για τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης και όχι μόνο» ήταν το θέμα της 6ης κατά σειρά ημερίδας που διοργάνωσε η Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Ακαδημίας 60).

Σε αυτήν οι δημοσιογράφοι ανέλυσαν τα ζητήματα, που προκύπτουν στη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών, ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και σε θέματα όπως η διάκριση μεταξύ ποιοτικής και ποσοτικής απόδοσης των δικαστικών λειτουργών στο πλαίσιο της αξιολόγησης των αποτελεσμάτων διαχείρισης υποθέσεων.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από το dikastiko.gr

Ομιλητές ήταν οι δημοσιογράφοι:

  • Αλέξανδρος Αυλωνίτης
Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης
  • Κωνσταντίνος Γεώργιζας
  • Άννα Κανδύλη
Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης

dikastiko.gr

  • Βασιλική Κόκκαλη
Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης
  • Τζώρτζια Κοντράρου
Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης
  • Ιωάννα Μάνδρου
Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης
  • Βάσω Παλαιού
Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης
  • Ντίνα Τσουκαλά
Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης

Χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (Ε.Σ.Η.Ε.Α.) Μαρία Αντωνιάδου και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός.

dikastiko.gr

Την ημερίδα συντόνισε ο δημοσιογράφος Τάκης Τσιμπούκης.

Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης

dikastiko.gr

Κίνηση Επιτάχυνσης Δικαιοσύνης: Οι προηγούμενες ημερίδες

Η Κίνηση Επιτάχυνσης της Δικαιοσύνης έχει διοργανώσει ήδη 5 ημερίδες, που μεταδόθηκαν από το dikastiko.gr και συγκεκριμένα:

– 23 Νοεμβρίου 2021, με ομιλητές: τους πρώην υπουργούς Δικαιοσύνης Ευάγγελο Βενιζέλο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Χαράλαμπο Αθανασίου και Σταύρο Κοντονή. Χαιρετισμό απηύθηνε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας.

– 4 Ιανουαρίου 2022, με ομιλητές: τον Γενικό Εισαγγελέα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθανάσιο Ράντο και τους πρώην εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς Βασίλη Μαρκή και Ιωάννη Χαμηλοθώρη. Χαιρετισμό απηύθηνε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας.

– 14 Μαρτίου 2022, με ομιλητές: τον Ομότιμο Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού και Πανεπιστήμιου Αθηνών Νίκο  Αλιβιζάτο, τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων Δημήτρη Βασιλείου, τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό, τον Καθηγητή Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρο Βλαχόπουλο και τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) Παναγιώτη Περάκη. Χαιρετισμό απηύθηνε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτης Πικραμμένος.

– 12 Απριλίου2022, με ομιλητές: τον Καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων Ηλία Αναγνωστόπουλο, τον Εισαγγελέα Εφετών Ευστάθιο Βεργώνη, τον δικηγόρο-ποινικολόγο Νίκο Βιτώρο, τον Καθηγητή Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Χρίστο Μυλωνόπουλο, τον δικηγόρο-ποινικολόγο Βασίλη Χειρδάρη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Αντώνης Ρουπακιώτης.

– 3 Απριλίου 2022 με ομιλητές: τη Συνήγορο του Παιδιού Θεώνη Κουφονικολάκου, τον δικηγόρο, διευθυντή του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συγγραφέας του «Πώς έμπλεξα με τη Δικαιοσύνη και άλλες άγνωστες λέξεις» Πάνο Χριστοδούλου, τη νομικό-Επιμελήτρια Ανηλίκων/προϊσταμένη Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων Αθήνας Εύα Κογιαννάκη, την πρόεδρο Πρωτοδικών-δικαστή ανηλίκων Μαρίνα Μπόζνου, τη Δ.Ν., δικηγόρο, διαιτητή, ΚΕΔ, ICC Women, Δίκτυο Δικαιωμάτων του Παιδιού Ελένη Τροβά, την Επίκουρη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δ.Ν., Α.Π.Θ., δικηγόρο, διαιτητή, ICC Women Άννα Εμ. Πλεύρη και την Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ICC Μαρία Γαβουνέλη. Χαιρετισμό απηύθυναν: Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ