Κιβωτός του Κόσμου: Καταπέλτης η έκθεση του νέου ΔΣ για τις δομές στη Χίο – Ερωτηματικά για τραπεζικό λογαριασμό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα των αρχών σχετικά με την περιουσία του πατέρα Αντωνίου αλλά και της πρεσβυτέρας.

NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Καταπέλτης η έκθεση του νέου ΔΣ για τις δομές στη Χίο – Ερωτηματικά για τραπεζικό λογαριασμό – ΒΙΝΤΕΟ

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, μεταξύ άλλων, ερευνάται τραπεζικός λογαριασμός του 2018, στον οποίο βρέθηκαν κατατεθειμένα 150.000 δολάρια. Συνδικαιούχοι σε αυτόν τον λογαριασμό που σχετίζεται με την οργάνωση Κιβωτός του Κόσμου φέρονται να είναι ο πατέρας Αντώνιος, η πρεσβυτέρα και ακόμη τρεις.

Παράλληλα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία της έκθεσης που συνέταξε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στις 4 Δεκεμβρίου στις δομές που διαχειρίζεται η «Κιβωτός του Κόσμου» στη Χίο.

Ειδικότερα, επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε μία δομή αρρένων στην περιοχή Αίπος και μία δομή θηλέων στην Καλλιμασιά. Από την επίσκεψη, το συμβούλιο γρήγορα διαπίστωσε πως εκτός από τα παιδιά, τα κακώς κείμενα καταγγέλλουν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι στις δομές της Χίου, οι συνθήκες εργασίας δεν είναι οι ενδεδειγμένες και οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που δεν φτάνουν ούτε για τη βενζίνη. «Χρειαζόμαστε παιδαγωγούς, γεωπόνους, κηπουρούς και συντηρητές. Δουλεύουμε πολλές ώρες και οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί. Η βενζίνη είναι πολλή για να φθάσουν στη δομή» λένε εργαζόμενοι και εθελοντές.

«Δεν υπάρχει αντικαταστάτης για μένα. Θέλω να πάρω την άδειά μου, αλλά δεν μπορώ. Τουλάχιστον να την πληρωθώ» αναφέρει η μαγείρισσα της δομής.

eurokinissi

Κιβωτός του Κόσμου: Εργαζόμενος επιβεβαιώνει την ύπαρξη χώρου για τιμωρία παιδιών

Στην παραδοχή πως πράγματι υπάρχει χώρος μέσα στον οποίο κλειδώνουν τα άτακτα παιδιά για τιμωρία, προέβη για πρώτη φορά εργαζόμενος ενώπιον του νέου ΔΣ.

«Προσλήφθηκα πριν από δύο χρόνια ως παιδαγωγός, αλλά εκτελώ χρέη οδηγού. Υπάρχει χώρος που κάποια παιδιά κλειδώνονται από την δομή για τιμωρία και τους πηγαίνουμε μόνο φαγητό», ανέφερε.

Αίσθηση προκαλεί επίσης το γεγονός πως η κοινωνική λειτουργός δεν ζει μέσα στην απομακρυσμένη δομή της Χίου, αλλά χιλιόμετρα μακριά στο κέντρο του νησιού με την νέα διοίκηση να εξηγεί πως θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα αλλάξουν.

«Είναι ένα χρόνο στη δομή και φαίνεται να ενδιαφέρεται για την εργασία της και να προσπαθεί. Όμως όπως και η γραμματέας, έχει ως βάση τη Χώρα της Χίου, με ωράριο 9-5, μακριά από την δομή. Εξηγήσαμε ότι πρέπει να είναι στην δομή και όχι μακριά από αυτήν», σημειώνει η νέα διοίκηση της ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ