Δευτέρα 29 Μαϊου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για τις 23 Φεβρουαρίου έλαβε ο πατήρ Αντώνιος

Είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Εισαγγελία Ανηλίκων αύριο Παρασκευή, αλλά προέκυψαν νέα στοιχεία για την υπόθεση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία για τις 23 Φεβρουαρίου έλαβε ο πατήρ Αντώνιος kivotostoukosmou.org

Μία ακόμη προθεσμία έλαβε ο πατήρ Αντώνιος, που ήταν να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για βαριά αδικήματα αύριο Παρασκευή. Ωστόσο, ορίστηκε νέα ημερομηνία για τις 23 Φεβρουαρίου καθώς ενσωματώθηκαν στην υπόθεση νέα στοιχεία από καταθέσεις από τη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στον Βόλο και οι συνήγοροι του ζήτησαν να τα μελετήσουν και να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις.

Πατήρ Αντώνιος

kivotostoukosmou.org

Είχε προηγηθεί όπως έγραψε το dikastiko.gr η προθεσμία για αύριο Παρασκευή, που είχε δοθεί στις 3 Φεβρουαρίου αφού είχε προηγηθεί αντιπαράθεση μεταξύ της Εισαγγελέως Ανηλίκων και των συνηγόρων του πατέρα Αντώνιου, Γ. Κώτσου, Θρ. Κονταξή και Τ. Τριανταφύλλου, καθώς είχε αρχικά υπάρξει προφορική άρνηση για τη χορήγηση της. Ωστόσο, τελικώς βρέθηκε συμβιβαστική λύση και δόθηκε η προθεσμία από την εισαγγελέα.

Πατήρ Αντώνιος

Γιάννης Κώτσος, Θρασύβουλος Κονταξής, Τάσος Τριανταφύλλου/(Facebook-dikastiko.gr)

Πατήρ Αντώνιος: Τα αδικήματα

Υπενθυμίζεται πως ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» πατήρ Αντώνιος, κλήθηκε σε παροχή εξηγήσεων ως ύποπτος για το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή.

Ο κληρικός καλείται να αντικρούσει τις καταθέσεις για σεξουαλικές πράξεις σε βάρος δύο ανήλικων αγοριών, αλλά και για σωρεία κακοποιητικών και προσβλητικών συμπεριφορών συνεργατών του σε βάρος άλλων παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση ήρθε στο φως μετά την κατάθεση στην Αστυνομία 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενουμένου σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» που κατήγγειλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον ιδρυτή της ΜΚΟ. Μάλιστα, προσήλθε ως μάρτυρας δεύτερο παιδί που επιβεβαίωσε πολλά από όσα κατήγγειλε ο 19χρονος.

Ακολούθησε η κατάθεση 15χρονου που φιλοξενείται μέχρι και σήμερα σε δομή της «Κιβωτού», ο οποίος περιέγραψε, επίσης, ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον πατέρα Αντώνιο. Οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, έχουν καλέσει για ανωμοτί κατάθεση εκτός από τον πατέρα Αντώνιο ακόμα επτά στελέχη της «Κιβωτού» για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών σε δομές της οργάνωσης.

πατήρ Αντώνιος

kivotostoukosmou.org

Η πρώτη κλήση

Κλήση για να δώσει εξηγήσεις είχε λάβει ο πατήρ Αντώνιο για την Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, ως ύποπτος για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων που φιλοξενούνταν στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Ο πατήρ Αντώνιος είχε λάβει κλήση από τους Εισαγγελείς Ανηλίκων, που διενεργούν τη σχετική έρευνα προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση, για κακουργηματική ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων αλλά και ηθική αυτουργία σε σωματικές βλάβες άλλων τροφίμων της Κιβωτού.

Τότε, δεν παρέστη και μέσω των δικηγόρων του πήρε προθεσμία για σήμερα. Οι συνήγοροι τους έλαβαν αντίγραφα της δικογραφίας και ζήτησαν προθεσμία δύο ή τριών εβδομάδων για να ετοιμάσουν τις εξηγήσεις του πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ