Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Κιβωτός του Κόσμου: Τι απαντούν κύκλοι του πατρός Αντωνίου για τα μετρητά και τα ακίνητα – ΒΙΝΤΕΟ

Η έρευνα του εισαγγελέα οδήγησε σε ενδείξεις τέλεσης τριών κακουργημάτων, καθιστώντας ύποπτο το ζευγάρι για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κιβωτός του Κόσμου: Τι απαντούν κύκλοι του πατρός Αντωνίου για τα μετρητά και τα ακίνητα – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Απαντήσεις σχετικά με την παράλληλη έρευνα για οικονομικά αδικήματα στην υπόθεση της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» δίνουν κύκλοι από το περιβάλλον του πατρός Αντωνίου.

Όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα έχουν λάβει κλήση σε έγγραφες εξηγήσεις, καθώς η έρευνα του εισαγγελέα για την Κιβωτό του Κόσμου οδήγησε σε ενδείξεις τέλεσης τριών κακουργημάτων, καθιστώντας ύποπτο το ζευγάρι για απιστία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Ειδικότερα, το αδίκημα της απιστίας αφορά αναιτιολόγητες δαπάνες άνω των 190.000 ευρώ, ποσό που συνδέεται με την αγορά και την ανακαίνιση από το ζευγάρι ακίνητου στην Πωγωνιανή, καθώς και την πληρωμή του φόρου μεταβίβασης.

Κύκλοι του πατρός Αντωνίου, μιλώντας την Κυριακή στον ΣΚΑΪ, σημείωσαν ότι «έχουν ήδη δοθεί απαντήσεις σχετικά για την αγορά και την βελτιστοποίηση του ακινήτου στην Ήπειρο (Άνω Ραβένια), η οποία αγορά έγινε το 2016 μετά από πώληση μίας ημιτελούς οικίας στη Λούτσα το 2010 και η βελτιοποίηση έγινε από την Κιβωτό μιας και το ζευγάρι θα παραχωρούσε το ακίνητο στην οργάνωση για τις ανάγκες των παιδιών στην Ήπειρο, όπου το χρησιδάνειο έγινε το 2017. Το συγκεκριμένο ακίνητο δεν κατοικήθηκε ποτέ από το ζεύγος, αλλά από την πρώτη στιγμή το χρησιμοποιεί η Κιβωτός, ακόμα και τώρα».

Κιβωτός του Κόσμου: Τι απαντούν για την υπεξαίρεση

Το αδίκημα δε της υπεξαίρεσης αφορά ποσό 467.000 ευρώ, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης “Κιβωτός του Κόσμου”, που χρησιμοποιούσε ο πατέρας Αντώνιος, καθώς και λεφτά, τα κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

«Τα χρήματα που παραδόθηκαν εκείνη την ημέρα δεν βρέθηκαν στο διαμέρισμα του ζευγαριού, αλλά στη δομή της Κιβωτού και παραδόθηκαν από την ίδια την Πρεσβυτέρα. Τα χρήματα ήταν καταγεγραμμένα στο λογιστήριο της Κιβωτού κανονικά. Όταν ήρθε η οικονομική αστυνομία, δεν είχε αναλάβει ακόμα η προσωρινή διοίκηση, για να παραδοθεί το ποσό σε αυτούς. Άλλωστε υπήρχε προκαθορισμένο ραντεβού στην τράπεζα για να κατατεθούν μέσα στον λογαριασμό της οργάνωσης. Το κτίριο είναι αχανές (7.000 τετραγωνικά). Ήταν ακατόρθωτο να βρεθούν εάν η ίδια δεν είχε πρόθεση να τα παραδώσει. Και για ποιον λόγο άλλωστε να μην συμβεί αυτό; Αφού ήδη ήταν περασμένα στα ταμεία της Κιβωτού. Οπότε αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπήρχε κάποιος δόλος» υποστήριξαν κύκλοι του πατέρα Αντωνίου.

άσκηση ποινικής δίωξης

kivotostoukosmou.org

Η έρευνα των αρχών

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, το αδίκημα της απιστίας φέρεται να αφορά σε ακίνητο στην Πωγωνιανή, που αγοράστηκε από τον πατέρα Αντώνιο και τη σύζυγο του με το ποσό να ανέρχεται στα 190.000 ευρώ και να αφορά τόσο στην αξία του ακινήτου, αλλά και σε επισκευές που έγιναν σε αυτό. Το ζεύγος θα ελεγχθεί και για υπεξαίρεση ύψους 467.000 ευρώ για χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οργάνωσης, κοσμήματα και χρυσές λίρες που εντοπίστηκαν σε θυρίδες.

Πλέον, το ζευγάρι θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην Οικονομική Αστυνομία έπειτα από σχετική παραγγελία του εισαγγελέα. Πρόκειται για το ένα σκέλος της υπόθεσης όπου με εισαγγελική παραγγελία η Οικονομική Αστυνομία κλήθηκε να διερευνήσει τα πάντα γύρω από τα οικονομικά της «Κιβωτού», ενώ είχε δοθεί εντολή για φορολογικό έλεγχο στα οικονομικά της δομής για την τελευταία πενταετία, διαχειριστικό έλεγχο και έρευνα για το εάν έχουν δοθεί στην «Κιβωτό» πάσης φύσεως επιχορηγήσεις ή χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς ή από ευρωπαϊκούς πόρους.

Επιπλέον, είχε διαταχθεί το άνοιγμα εταιρικών λογαριασμών για την τελευταία πενταετία, αλλά και των λογαριασμών έντεκα φυσικών προσώπων στα οποία περιλαμβάνονται ο πατήρ Αντώνιος, η πρεσβυτέρα, στενά συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης της «Κιβωτού».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ