Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2023

Κολωνός: Αναβαθμίζεται η κατηγορία κατά της μητέρας της 12χρονης και για παιδική πορνογραφία – Τι δηλώνει ο συνήγορος της Α. Λύτρας – ΒΙΝΤΕΟ

Τι αναφέρει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, βάσει του οποίου θα γίνει η δίκη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κολωνός: Αναβαθμίζεται η κατηγορία κατά της μητέρας της 12χρονης και για παιδική πορνογραφία – Τι δηλώνει ο συνήγορος της Α. Λύτρας – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Κολωνού, με την μητέρα της 12χρονης να βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με μία νέα κατηγορία αυτή της παιδικής πορνογραφίας.

Αυτό αποτυπώνεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, βάσει του οποίου η 37χρονη γυναίκα, εκτός του αδικήματος της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος της ίδιας κόρης της, θα δικαστεί και για το κακούργημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το βούλευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «τον Αύγουστο του 2022 ενεργώντας με πρόθεση διέθεσε με οποιονδήποτε τρόπο υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η δε παραγωγή του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, το βούλευμα σημειώνει χαρακτηριστικά για την κατηγορούμενη μητέρα: «…Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022 ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, εξώθησε, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία ανήλικου νεώτερου των 15 ετών […]. Συγκεκριμένα εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, επίσης υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής προτρέποντας και εξαναγκάζοντας αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητεί συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους παρά το νεαρό της ηλικίας της». Κατά τους δικαστές, με αυτό τον τρόπο η 37χρονη «προέτρεψε και διευκόλυνε την ανήλικη κόρη της να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες».

Στο βούλευμα σε άλλο σημείο αναφέρονται και τα ονόματα συγκεκριμένων προσώπων με τους οποίους η μαθήτρια «κατόπιν προτροπής της μητέρας της και εν γνώσει της συνεννοείτο μέσω των εφαρμογών viber, WhatsApp, blindchat, ή του κινητού της τηλεφώνου ώστε να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής των 50 ευρώ». Στη συνέχεια η ανήλικη παρέδιδε το σύνολο των χρημάτων που της έδιναν οι άγνωστες άνδρες στη μητέρα της.

Υπόθεση Κολωνού – Α. Λύτρας: Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία

Για μπλέξιμο με το λογαριασμό της μητέρας έκανε λόγο ο συνήγορος της Απόστολος Λύτρας. «Δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για τη μητέρα» ανέφερε για το λογαριασμό της.

«Έχουν σταλεί από το κινητό του παιδιού και η μητέρα δεν ήταν παρούσα» πρόσθεσε και σημείωσε πως τα χρήματα έμπαιναν σε έναν δικό της λογαριασμό που ήταν από την ίδια ανενεργός.

Σε κάθε περίπτωση, από το βούλευμα, όπως άλλωστε και από την πρόταση που είχε κάνει προς το δικαστικό συμβούλιο και ο εισαγγελέας Γ. Νούλης, δεν λείπουν και οι αναφορές στα γραπτά μηνύματα που είχε στείλει η 37χρονη μητέρα στον έτερο βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και στη σύζυγό του. Με αυτά η κατηγορούμενη σήμερα μητέρα απειλούσε ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για την κακοποίηση της κόρης της από τον 55χρονο, εφόσον δεν της δοθούν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά που ζητούσε.

Στο βούλευμα αναφέρονται τα εξής για κάποια από αυτά τα μηνύματα της μητέρας προς τον 55χρονο, βασικό κατηγορούμενο: «Σε χρόνο μη επαρκώς διακριβωθέντα πάντως πριν τις 7.10.2022 στην Αθήνα με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει το ως άνω γεγονός εξανάγκασε τη σύζυγο του … να της καταβάλει 200 ευρώ». Ακόμη το βούλευμα αναφέρεται και σε ένα ακόμη μήνυμα της μητέρας, αυτή τη φορά προς το κινητό του. Σε αυτό η 37χρονη γράφει: «Θα πας 150 ευρώ πάλι σε φάκελο στο φαρμακείο απέναντι από το φούρνο του … και θα πεις όπως χθες για την … (αναφέρει το όνομά της). Αυτά είναι τα τελευταία που ζητάω και φτηνά την έβγαλες με 450 ευρώ για να μην καταγγείλω, πολύ φθηνά».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ