Κυριακή 21 Απριλίου 2024

Κόμμα Κασιδιάρη: Πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης – ΒΙΝΤΕΟ

«Παρέμβαση της κυβέρνησης θα εκδηλωθεί και θα συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα 10 Απριλίου» ανέφερε στην ΕΡΤ ο υπουργός Εσωτερικών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κόμμα Κασιδιάρη: Πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση προανήγγειλε ο Μάκης Βορίδης – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Σε μία αποκάλυψη σχετικά με τις κυβερνητικές προθέσεις αναφορικά με το χειρισμό της προσπάθειας συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές του κόμματος του καταδικασμένου Ηλία Κασιδιάρη, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών εξήγησε ότι η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος δεν αποτελεί λύση, δεν παράγει ουσιαστικά προτάσεις και χρήζει πολιτικής αντιμετώπισης, ενώ ανακοίνωσε ότι «παρέμβαση της κυβέρνησης θα εκδηλωθεί και θα συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα 10 Απριλίου».

Υπενθυμίζεται, όπως έχει γράψει το dikastiko.gr, ότι οι συζητήσεις σχετικά με το κόμμα Κασιδιάρη “φούντωσαν” με αφορμή την ανακοίνωση ανάληψης της ηγεσίας από τον πρώην αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Αναστάσιο Κανελλόπουλο, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται σιγά σιγά προς τους Αεροπαγίτες που θα κληθούν να αποφασίσουν για το ζήτημα στις 5 Μαΐου.

Νωρίτερα, ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο να γίνουν νομοθετικές προσθήκες, προκειμένου να αποκλείονται από τις εκλογές όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές οργανώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μετά την επίσημη ανακοίνωση πως ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, αναλαμβάνει τα ηνία στο “κόμμα Κασιδιάρη”.

Τέλος, σημειώνεται ότι για το ζήτημα ρωτήθηκε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ και απάντησε για το αν θα χρειαστεί πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση για να επιτραπεί στον Άρειο Πάγο να απαγορεύσει την κάθοδο εγκληματικής οργάνωσης με τον μανδύα κόμματος στις εκλογές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κώτσηρας είπε ότι «το νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά αν χρειαστεί όποια τεχνική προσθήκη είμαστε παρόντες. Είμαστε σε ετοιμότητα να γίνει ό,τι πρέπει να γίνει». Είναι επαρκής η διάταξη, ξεκαθάρισε «αλλά είμαστε σε ετοιμότητα για πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βορίδης

«Υπάρχουν δύο ζητήματα τα οποία κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να συγχέονται. Το ένα είναι οι πολιτικές προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξτρεμιστική ψήφος. Αυτό είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Είναι ένα ζήτημα το οποίο συνδέεται με το πόσο αποτελεσματικές μπορούν να είναι κάθε φορά οι πολιτικές που ακολουθούν με το πόσο οικοδομούν μια κοινωνική συνοχή. Οικοδομούν μία συνείδηση η οποία επιτρέπει στους πολίτες να συμμετέχουν με έναν τρόπο που υπερασπίζονται την πραγματικότητα, την κοινοβουλευτική δημοκρατία, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία.

Η λεγόμενη αντισυστημική ψήφος να το πω έτσι στην πραγματικότητα προφανώς και δεν αποτελεί λύση και δεν παράγει ουσιαστικές προτάσεις. Αποτελεί ένα είδος τυφλής διαμαρτυρίας και ναι, χρήζει πολιτικής αντιμετωπίσεως. Το θέμα με τον Κασιδιάρη, έχει και κάτι πρόσθετο. Το πρόσθετο είναι ότι ο Κασιδιάρης δεν είναι απλώς κάποιος στον οποίο διοχετεύεται η αντισυστημική ψήφος, είναι ένας καταδικασμένος εγκληματίας για ηγεσία σε εγκληματική οργάνωση στην οποία αποδίδονται συγκεκριμένες βαριές κακουργηματικές πράξεις. Άρα λοιπόν εδώ αυτά τα δύο πράγματα πρέπει να διαχωριστούν.

Η παρέμβαση την οποία έχει κάνει η κυβέρνηση, είναι ένα ζήτημα να συζητήσουμε λοιπόν το πρώτο που είναι σύνθετες πολιτικές και σύνθετες δράσεις και μπορούμε να συζητάμε πολύ γι αυτό, είναι ένα άλλο ζήτημα το να συζητήσουμε το δεύτερο που είναι ότι δεν μπορεί να υπάρχει μια βαθιά αντίφαση που λέει ότι από τη μια μεριά το ποινικό τμήμα της Δικαιοσύνης τον καταδικάζει ως αρχηγό εγκληματικής οργανώσεως και έρχεται ένα άλλο τμήμα της δικαιοσύνης επίσης, το Α1 του Αρείου Πάγου, που λέει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Η παρέμβασή μας, θα εκδηλωθεί και νομίζω ότι θα τη συζητήσουμε εκτενώς στη Βουλή τη Δευτέρα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ