Τετάρτη 22 Μαϊου 2024

Αν. Κανελλόπουλος (πρώην αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου) : “Εκλέχθηκα παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Έλληνες (Κασιδιάρη)”

Με συμβούλιο πανελλαδικό που έγινε χθες, όπως λέει στο dikastiko.gr, εκλέχθηκε πρόεδρος ομόφωνα με 72 ψήφους. Καταργήθηκε η διοικούσα επιτροπή. "Το πρόγραμμα του ΕΑΝ... θα αποτελεί το ευαγγέλιο του κόμματος", αναφέρει.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αν. Κανελλόπουλος (πρώην αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου) : “Εκλέχθηκα παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Έλληνες (Κασιδιάρη)” (eurokinissi)

Τα ηνία στο “κόμμα Κασιδιάρη” ανέλαβε και επισήμως ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος, όπως δήλωσε σε συνομιλία του με το dikastiko.gr που είχε αποκαλύψει την ύπαρξη συμφωνίας ώστε να ηγηθεί του πολιτικού σχηματισμού στις επικείμενες εκλογές

“Εκλέχθηκα παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Ελληνες (Κασιδιάρη)” είπε, αναφέροντας πως σε χθεσινή διαδικασία από πανελλαδικό συμβούλιο,  καταργήθηκε η διοικούσα επιτροπή του “κόμματος Κασιδιάρη” και ο ίδιος εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος με 72 ψήφους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο dikastiko.gr “το πρόγραμμα του ΕΑΝ θα αποτελεί το ευαγγέλιο του κόμματος”, ενώ επανέλαβε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Ο κ. Κανελλόπουλος θα αναλάβει εξάλλου τη νομική εκπροσώπηση του κόμματος και στη δικαστική μάχη που αναμένεται να δοθεί στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στο οποίο προϊσταται ο αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου Χρ. Τζανερίκος.

Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει όπως ορίζει ο νόμος κάθε κόμμα να υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του (αυτό γίνεται για πρώτη φορά) ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

"Kόμμα Κασιδιάρη"

eurokinissi

“Κόμμα Κασιδιάρη”: Πραγματική ή “εικονική ηγεσία”

Ο κ. Κανελλόπουλος είχε ερωτηθεί από το dikastiko.gr και πώς θα παρακαμφθεί ο όρος περί πραγματικής ή “εικονικής ηγεσίας” προκειμένου να παρακαμφθούν οι προβλέψεις τελευταίου νόμου που ουσιαστικά επιχειρεί να μπλοκάρει την κάθοδο του κόμματος, ο πρώην ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός σχεδόν κάγχασε “έ όχι και αχυράνθρωπος ο Κανελλόπουλος. Όποιος με ξέρει δεν μπορεί ποτέ να το πει. Εξαρτάται για ποια προσωπικότητα μιλάς. Η διαδρομή μου μιλάει από μόνη της”.

Σε ανάλογες δηλώσεις προχώρησε όπως έγραψε το dikastiko.gr και την περασμένη Τρίτη, λέγοντας και τότε πως ο Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος.

«(Ο Κασιδιάρης) θα είναι υποψήφιος στην Α΄Αθηνών. Περί αχυρανθρώπου, μακριά από μένα. Ένας αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την πορεία τη δική μου ουδέποτε είναι δυνατόν να είναι αχυράνθρωπος, όχι μόνο του κ. Κασιδιάρη, αλλά του οιουδήποτε», ισχυρίστηκε μιλώντας στο ΟΡΕΝ

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος απαγορεύει τη συμμετοχή σε εκλογές σε κόμματα, ηγετικά στελέχη των οποίων έχουν καταδικαστεί ακόμη και πρωτόδικα για σοβαρά αδικήματα, ο Κανελλόπουλος υποστηρίζει ότι οι «Έλληνες» του Κασιδιάρη θα κατέλθουν κανονικά.

Τι προβλέπει το “πρόγραμμα- ευαγγέλιο” του ΕΑΝ

O κ. Κανελλόπουλος ίδρυσε πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «Εάν…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Στην δήλωση ίδρυσης του φορέα, ο πρώην αντεισαγγελέας ανέφερε:

“Τα πρόσφατα, γνωστά εις όλους γεγονότα, τα συνυφασμένα με την αναίτια, ειδεχθή δολοφονία ενός άλκιμου, σφριγηλού Νέου, του Άλκη στην Θεσσαλονίκη — με την αδυναμία του Κρατικού μηχανισμού να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προκάλεσαν τα χιόνια στην Αττική, με όσα στην συνέχεια διεδραματίσθησαν και διημείφθησαν στην Βουλή και με την, από πάσης απόψεως, αξιοθρήνητη εσωτερική κατάσταση της χώρας, αποδεικνύεται κατά τον πειστικώτερον δυνάμενον τρόπον, ότι όλες οι Λειτουργίες του Κράτους, έχουν καταρρεύσει. Ότι η Ελλάδα δεν είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ Κράτος. Ότι υπάρχει σήψη. Σήψη και παρακμή. Και ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, είναι βυθισμένο στο τέλμα.

Την κατάρρευση αυτή, την τελματώδη αυτή κατάσταση, την οποίαν, προφανώς, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτοί που την εδημιούργησαν, δεν έχουμε το δικαίωμα να την ατενίζουμε ασυγκίνητοι, απαθείς και αδιάφοροι, παρακολουθώντας με σταυρωμένα τα χέρια, την κατά κρημνόν πορεία την Χώρας.

Το Έθνος, πρέπει επειγόντως να αφυπνιστεί. Ο Λαός, πρέπει να Αντιδράσει.

Ως πρώτο βήμα για την Αντίδραση αυτή, είναι η δημιουργία ενός νέου Κομματικού σχηματισμού, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο και διακαή πόθο της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού.

Ανταποκρινόμενοι στο επίμονο και επιτακτικό αυτό αίτημα, καταθέσαμε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, την υπό του Νόμου επιβεβλημένη Δήλωση, περί ιδρύσεως Πολιτικού Κόμματος, υπό τον τίτλο «ΕΑΝ…».

Αναγγέλλοντες προς τον Ελληνικόν Λαό, την ίδρυση νέου Κόμματος, έχομεν την βεβαιότητα ότι αναγγέλλομεν ευχάριστη είδηση.

Διότι η ίδρυση ενός νέου Κόμματος, μη έχοντος ουδεμία εσωτερική ή εξωτερική εξάρτηση, ικανού και αποφασισμένου να πραγματοποιήσει βαθιές, δραστικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, στα πολιτικά πράγματα, στο Κράτος, στην Οικονομία και την Κοινωνία, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ,

* που θα εξασφαλίζει σε όλους του Έλληνες πολίτες, Ισονομία, Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Ευημερία, Τάξη και Ασφάλεια,

* που με αμείλικτη αυστηρότητα θα πατάξει το έγκλημα και την βία,

* που θα ξεριζώσει κάθε εστία διαφθοράς και κάθε θύλακα αντικοινωνικής συμπεριφοράς,

* που θα προστατεύσει την κοινωνία και πρωτίστως την Νεότητα από τα ναρκωτικά,

* που θα αναρριπίσει το Πατριωτικό και Θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων,

* που θα θέσει τέρμα στον Λαθρομεταναστευτικό Εποικισμό της χώρας,

* που με νόμιμα μέσα θα απαλλάξει το Κέντρο της Πρωτευούσης και άλλες περιοχές αυτής, ως και της λοιπής Ελλάδος, από την πνιγηρά ατμόσφαιρα, που πηγάζει από την πλημμυρίδα των Λαθρομεταναστών,

και θα απαλλάξει, επίσης, την χώρα, από την αφόρητη τυραννία, που προκαλεί η αχαλίνωτη ανομία συγκεκριμένης μερίδος του πληθυσμού, η οποία με την ενθάρρυνση του ΣΥΡΙΖΑ και του κυρίου Μητσοτάκη, έχει αποθρασυνθεί – Η δημιουργία επαναλαμβάνουμε, ενός τέτοιου Κόμματος, αποτελεί υπέρτατο εθνικό χρέος.

Αυτό το Κράτος επιθυμούμε και για την δημιουργία ενός τέτοιου Κράτους γεννήθηκε το ΕΑΝ.

* ΕΑΝ όλα αυτά μιλούν στην ψυχή σας!

* ΕΑΝ όλα αυτά είναι και η δική σας επιθυμία!

* ΕΑΝ συμμερίζεσθε τις ιδέες μας, τις αγωνίες μας και τις ανησυχίες μας, σας καλούμε να στρατευθείτε στο πλευρό μας, για την ανατροπή με νόμιμα μέσα του σημερινού διεφθαρμένου Καθεστώτος, όμοιο του οποίου, ουδέποτε εις το παρελθόν εγνώρισε  ο τόπος.

Ιδιαιτέρως καλούμε τους Νέους, οι οποίοι ιστορικώς, πάντοτε υπήρξαν πρωτοπόροι των Εθνικών και Δημοκρατικών Αγώνων, να ανταποκριθούν στο Προσκλητήριο του Κόμματος μας και να γίνουν Σημαιοφόροι του Αγώνος μας.  Διότι αυτοί κυρίως είναι τα θύματα του Παλαιοκομματισμού.

Αυτοί κυρίως πληρώνουν τα ανομήματα, τα αμαρτήματα, τα εγκλήματα του Κομματικού Κατεστημένου. Διότι η Ανεργία, που αυτούς κυρίως πλήττει, είναι έργο του Παλαιοκομματισμού.  Και διότι αυτοί θα κληθούν να πληρώσουν τα συσσωρευμένα χρέη που εδημιούργησαν και εξακολουθούν να συσσωρεύουν, οι ένοχοι της υποθηκεύσεως του μέλλοντός τους.

Επομένως, ο αγώνας του ΕΑΝ, είναι και δικός τους Αγώνας.

Τα παλαιά Κόμματα, δεν έχουν μέλλον. Έχουν μόνο παρελθόν. Έχουν βεβαρυμένο παρελθόν. Το πολιτικό τους Μητρώο είναι κηλιδωμένο. Μετά από μισό αιώνα, έχουν σκουριάσει. Έχουν σαπίσει. Έχουν χορτάσει!

Καιρός είναι, οικεία βουλήσει, να αποσυρθούν από την πολιτική σκηνή.  Άλλως, θα τα εξαφανίσει η οργή του Λαού, ο οποίος κατ’ επανάληψη τα ενεπιστεύθη, αλλά πάντοτε διεψεύσθη και τραγικώς απεγοητεύθη.

Ελληνικέ Λαέ.

Η αιτία της κακοδαιμονίας της Ελλάδος, η ρίζα του Κακού, είναι τα παλαιά Κόμματα.

Ξεριζώστε τα”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ