Αν. Κανελλόπουλος (πρώην αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου): Καταθέτει το καταστατικό του Κόμματος Έλληνες (Κασιδιάρη) στον Άρειο Πάγο – ΒΙΝΤΕΟ

Τις επόμενες ημέρες οι κινήσεις του νέου προέδρου για την δήλωση του φορέα στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την παμψηφεί εκλογή του. Τα οικογενειακά “βέλη” για την επιλογή του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αν. Κανελλόπουλος (πρώην αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου): Καταθέτει το καταστατικό του Κόμματος Έλληνες (Κασιδιάρη) στον Άρειο Πάγο – ΒΙΝΤΕΟ eurokinissi

Αναλαμβάνει… δράση ο νέος πρόεδρος στο “κόμμα Κασιδιάρη”, καθώς ο ομόφωνα εκλεγείς πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Αναστάσιος Κανελλόπουλος καλείται τώρα να “τρέξει” τις διαδικασίες για το νέο φορέα ενόψει των επικείμενων εκλογών. Στο μεταξύ, σαφείς αποστάσεις πήραν οι τρεις αδελφοί του, με μακρά διαδρομή και αυτοί στο δικαστικό και δικηγορικό χώρο.

“Εκλέχθηκα παμψηφεί πρόεδρος του Κόμματος Έλληνες (Κασιδιάρη)” είπε ο κ. Κανελλόπουλος στο dikastiko.gr, αναφέροντας πως σε διαδικασία την περασμένη Τρίτη από πανελλαδικό συμβούλιο, καταργήθηκε η διοικούσα επιτροπή του “κόμματος Κασιδιάρη” και ο ίδιος εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος με 72 ψήφους.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες για την κατάθεση του καταστατικού του νέου κόμματος στον Άρειο Πάγο, προκειμένου στη συνέχεια να μπορέσει να δώσει τη δικαστική μάχη στο Α’ Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ανακήρυξή του στις επικείμενες εκλογές.

Οι προθεσμίες είναι εξαιρετικά ασφυκτικές καθώς όπως ορίζει ο νέος νόμος κάθε κόμμα πρέπει να υποβάλει σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 2 Μαΐου την αίτησή του με τους υποψηφίους του (αυτό γίνεται για πρώτη φορά) ενώ δύο ημέρες πριν θα υποβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο από κάθε πολιτικό σχηματισμό το όνομά του και το σήμα του.

Στις 5 Μαΐου 2023, το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακηρύξει τους συνδυασμούς και θα αποφανθεί για το Εθνικό Κόμμα-Ελληνες, καθώς και για όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

“Κόμμα Κασιδιάρη”: Τα οικογενειακά πυρά – “Η αδελφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις”

Τα τρία αδέλφια του πρώην ανώτατου δικαστικού λειτουργού με δημόσια δήλωση που εξέδωσαν όπως έγραψε το dikastiko.gr κρατάνε αποστάσεις, διαμηνύοντας πως η οικογένεια Κανελλόπουλου ήταν πάντα δημοκρατική, ενώ τονίζουν ότι έχουν ήδη εκφράσει τις διαφωνίες τους με την εν λόγω επιλογή.

Ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και νέος πρόεδρος του “κόμματος Κασιδιάρη”, με καταγωγή από το χωριό Κέρτεζη των Καλαβρύτων είναι μέλος πολύτεκνης οικογένειας με μακρά παράδοση στην Δικαιοσύνη, αφού ο ένας αδελφός του, ο Δημήτριος Κανελλόπουλος, αποχώρησε ως αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο δεύτερος Θεόδωρος Κανελλόπουλος είναι εν ενεργεία αντιπρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ο τρίτος Αθανάσιος Κανελλόπουλος είναι πασίγνωστος δικηγόρος που έχει διατελέσει και πρόεδρος της ΕΠΑΕ.

Στην επιστολή τα τρία αδέλφια του αναφέρουν ότι “η αδερφική σχέση δεν επιτρέπει πολιτικές ταυτίσεις, ούτε δικαιολογεί αντίστοιχες κρίσεις και συλλογισμούς”, ενώ υπογραμμίζουν πως “από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε εμμέσως τις σκέψεις και επιλογές του να δραστηριοποιηθεί πολιτικά με τον τρόπο που αναφέρεται στα πρόσφατα δημοσιεύματα, του γνωστοποιήσαμε ευθέως τις αντιρρήσεις μας, με την ελπίδα αποτροπής του”.

Και προσθέτουν: «Οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα πιστεύω μας και η μακρόχρονη, θετική και επωφελής, διαδρομή μας στην κοινωνία, είναι γνωστό σε όλους, όσους γνωρίζουν τις δημόσια εκπεφρασμένες θέσεις και απόψεις μας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τις πρόσφατες πολιτικές πρωτοβουλίες και επιλογές του αδερφού μας».

Το πρόγραμμα- ευαγγέλιο του ΕΑΝ – Υποψήφιος ο Κασιδιάρης

Μπορεί το κόμμα “ΕΑΝ…” του κ. Κανελλόπουλου να ανέστειλε τη λειτουργία του πριν από 20 ημέρες, ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο dikastiko.gr “το πρόγραμμα του ΕΑΝ θα αποτελεί το ευαγγέλιο του κόμματος”, ενώ επανέλαβε πως ο Ηλίας Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

O κ. Κανελλόπουλος είχε ιδρύσει πέρυσι τον Φεβρουάριο τον πολιτικό φορέα «ΕΑΝ…», διακηρύσσοντας την αναγκαιότητα να ξαναγίνει η Ελλάδα «κανονικό κράτος», με σύνθημα «η χώρα χρειάζεται έναν εισαγγελέα».

Στη δήλωση ίδρυσης του φορέα ανέφερε ότι «υπάρχει σήψη. Σήψη και παρακμή. Και ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας, είναι βυθισμένο στο τέλμα. Την κατάρρευση αυτή, την τελματώδη αυτή κατάσταση, την οποίαν, προφανώς, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτοί που την εδημιούργησαν, δεν έχουμε το δικαίωμα να την ατενίζουμε ασυγκίνητοι, απαθείς και αδιάφοροι».

Χαρακτήριζε «ως πρώτο βήμα για την Αντίδραση αυτή, είναι η δημιουργία ενός νέου Κομματικού σχηματισμού, ο οποίος αποτελεί μονόδρομο και διακαή πόθο της μεγάλης πλειοψηφίας του Λαού».

Για το λόγο αυτό ανέφερε: «Ανταποκρινόμενοι στο επίμονο και επιτακτικό αυτό αίτημα, καταθέσαμε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, την υπό του Νόμου επιβεβλημένη Δήλωση, περί ιδρύσεως Πολιτικού Κόμματος, υπό τον τίτλο «ΕΑΝ…».

Αναγγέλλοντες προς τον Ελληνικόν Λαό, την ίδρυση νέου Κόμματος, έχομεν την βεβαιότητα ότι αναγγέλλομεν ευχάριστη είδηση.

Διότι η ίδρυση ενός νέου Κόμματος, μη έχοντος ουδεμία εσωτερική ή εξωτερική εξάρτηση, ικανού και αποφασισμένου να πραγματοποιήσει βαθιές, δραστικές, σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, στα πολιτικά πράγματα, στο Κράτος, στην Οικονομία και την Κοινωνία, ώστε η Ελλάδα να ξαναγίνει ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ