Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Κομοτηνή: Ομιλία του Σάκη Κεχαγιόγλου με θέμα “Διεθνές Έγκλημα: Νομολογία και εγχώρια έννομη τάξη” – ΦΩΤΟ

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 400 φοιτητές όλων των ετών της Νομικής Σχολής Κομοτηνής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κομοτηνή: Ομιλία του Σάκη Κεχαγιόγλου με θέμα “Διεθνές Έγκλημα: Νομολογία και εγχώρια έννομη τάξη” – ΦΩΤΟ

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης μίλησε ο ποινικολόγος Σάκης Κεχαγιόγλου μετά από πρόσκληση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής.

Ειδικότερα, το θέμα της ομιλίας του ήταν «Διεθνές Έγκλημα: Νομολογία και εγχώρια έννομη τάξη». Η εκδήλωση άρχισε με την προσφώνηση του υπεύθυνου της ΔΑΠ Κομοτηνής, Νίκου Αργυρού, ο οποίος καλωσορίζοντας τον ομιλητή αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την καριέρα του και τον συνεχάρη για τον τίτλο του Άρχοντος Δικαιοφύλακος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, που του απένειμε πρόσφατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος.

Στο πλαίσιο της τοποθέτησής του ο κ. Κεχαγιόγλου ανέλυσε την νομοθεσία για τα αδικήματα που διαπράττονται από Έλληνες στην αλλοδαπή αναφερόμενος και σε υποθέσεις που απασχόλησαν πρόσφατα την επικαιρότητα. Ανέλυσε επίσης την δικαιοδοσία των ελληνικών δικαστηρίων σχετικά με ειδικές κατηγορίες εγκλημάτων, όπως και τα ζητήματα που αφορούν την έκδοση εγκληματιών. Ομιλία Σάκη Κεχαγιόγλου στη Νομική

Σάκης Κεχαγιόγλου: Τι είπε για τις δίκες για το δυστύχημα των Τεμπών το 2003

Παρά το γεγονός ότι δεν αφορούσε το θέμα της εισηγήσεώς του ο ομιλητής παρακλήθηκε από φοιτητές να αναφερθεί στο πρόσφατο δυστύχημα των Τεμπών, λόγω της συμμετοχής του ως επικεφαλής της πολιτικής αγωγής στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών το 2003 με τους μαθητές από το λύκειο Μακροχωρίου Ημαθίας.

Ο κύριος Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε στο αδίκημα της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών και τόνισε ότι στις δίκες που διεξήχθησαν στον Βόλο και στην Λάρισα δημιουργήθηκε νομολογία, γιατί για πρώτη φορά στα ελληνικά δικαστικά χρονικά τα δικαστήρια δέχθηκαν τους ισχυρισμούς των οικογενειών των θυμάτων, έκριναν ενόχους τους κατηγορουμένους για κακούργημα σε πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα και επέβαλαν πολυετείς καθείρξεις στον οδηγό και στους ιδιοκτήτες της μοιραίας νταλίκας.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε μακρά συζήτηση, όπου πολλοί φοιτητές υπέβαλαν ερωτήσεις στον ομιλητή. Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 400 φοιτητές όλων των ετών της Νομικής Σχολής Κομοτηνής. Ομιλία Σάκη Κεχαγιόγλου στη Νομική

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ