Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

Κούγιας Vs ανακρίτριας στην υπόθεση Λιγνάδη: Αίτηση εξαίρεσης 35 σελίδων

 Τους λόγους για τους οποίους ζητά την εξαίρεση της ανακρίτριας αποτυπώνει στην αίτησή του ο Δ. Λιγνάδης, που κατέθεσε ο συνήγορος του. Έχει προηγηθεί αναφορά στο δικηγορικό σύλλογο της ανακρίτριας κατά του Α. Κούγια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κούγιας Vs ανακρίτριας στην υπόθεση Λιγνάδη: Αίτηση εξαίρεσης 35 σελίδων

Σε μία πολυσέλιδη αναφορά κατά της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη προχώρησε ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, βάσει της οποίας ο ηθοποιός – σκηνοθέτης ζητάει την εξαίρεσή της για τρεις συγκεκριμένους λόγους όπως αναφέρεται.

Ο πρώτος λόγος όπως αναφέρεται στην αίτηση έχει να κάνει με την «έκδοση εντάλματος σύλληψης και εντάλματος προσωρινής κράτησής μου με παράλληλη παράλειψη διενέργειας ανακριτικών πράξεων που θα συνηγορούσαν υπέρ της αθωότητάς μου». Και παραπέμπει στην κατάθεση ενός από τα φερόμενα θύματα, όπου – σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται – η ανακρίτρια δεν προέβη στη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης στον έλεγχο των καταγγελιών εις βάρος του.

«Aπό τη μελέτη της δικογραφίας προέκυπτε ότι η προηγηθείσα προκαταρκτική εξέταση ήταν ημιτελής, καθώς είχαν παραλειφθεί ουσιώδεις προανακριτικές ενέργειες και ιδίως η κλήση μου σε παροχή εξηγήσεων, μολονότι την είχα αιτηθεί» λέει.

Ο δεύτερος λόγος που επικαλείται για την εξαίρεση της ανακρίτριας αφορά το γεγονός της «μη ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων μου για την αναζήτηση της αλήθειας. Η Ανακρίτρια, αντί να ικανοποιήσει τα δικά μου αιτήματα που αναφέρονται στον πυρήνα των κατηγοριών, ικανοποίησε το αίτημα της υποστήριξης της κατηγορίας, δίδοντας αυθημερόν την εντολή να γίνει έρευνα στην οικία μου, στη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητό μου».

Περιγράφει επίσης ότι όταν ο συνήγορός του Α. Κούγιας «μετέβη στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας το πρωί της 5.3.2021, με σκοπό να λάβει αντίγραφα των εκθέσεων έρευνας. Χωρίς να γνωρίζει ότι θα κατέθετε ο μάρτυρας S. S, ο κ. Κούγιας αντιλήφθηκε ότι η Ανακρίτρια ελάμβανε, ουσιαστικά υπαγορεύοντας η ίδια, την κατάθεση ενός νεαρού άνδρα, τον οποίο μετά είδε να περιμένει έξω από το ανακριτικό γραφείο και να προσομοιάζει με τον S.S, η φωτογραφία του οποίου υπήρχε στη δικογραφία. Ακολούθως, ο κ. Κούγιας έλαβε τα νέα αντίγραφα της δικογραφίας και εκεί διαπίστωσε ότι πράγματι ο S.S το ίδιο πρωί είχε δώσει νέα κατάθεση, καταθέτοντας αυτά που του υπαγόρευε η καθ’ ης, αλλάζοντας για μια ακόμη φορά το σενάριο της περίπτωσής του».

Στην αναφορά του, περιλαμβάνει και αναλυτικά στοιχεία για την κατάθεση του συγκεκριμένου φερόμενου θύματος, τα οποία όπως λέει αποδεικνύουν πως στηρίχθηκαν σε ψευδή περιστατικά.

Ο τρίτος λόγος που επικαλείται ο Δ. Λιγνάδης είναι η άρνηση της ανακρίτριας να χορηγήσει αντίγραφα της δικογραφίας. «Δια του συνηγόρου υπερασπίσεώς μου ενημερώθηκα ότι την 11.03.2021 νυχτερινές ώρες της 10.03.21 κατέθεσε ενώπιον της ως άνω Ανακρίτριας ο καταγγέλλων A.E, ο οποίος ως μόνιμος κάτοικος Σουηδίας ήρθε στην Ελλάδα για αυτόν το λόγο» και ζήτησε δια του συνηγόρου του στις 16 Μαρτίου να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της κατάθεσης και να λάβει αντίγραφα αυτής.

«Επ’ αυτής εξεδόθη μία ημέρα μετά, δηλαδή την 17.03.21, η με αριθμό πρωτ. 118 από 17.03.2021 διάταξη της Ανακρίτριας, δυνάμει της οποίας απερρίφθη η αίτησή μου για λήψη αντιγράφων των ως άνω αναφερομένων εγγράφων της δικογραφίας (οράτε την από 17.03.21 διάταξη) με μια πρωτοφανή στα δικαστικά χρονικά αιτιολογία απέναντι σε έναν κατηγορούμενο που είναι προσωρινά κρατούμενος, δηλ. ότι δεν έχει χρόνο να μου χορηγήσει αντίγραφο της κατάθεσης, διότι με τη φωτοτύπησή της… διακόπτεται το ανακριτικό έργο».

Το επεισόδιο ανακρίτριας – Κούγια

Ειδική μνεία γίνεται στην αναφορά Λιγνάδη και στο επεισόδιο μεταξύ του συνηγόρου του και της ανακρίτριας στο γραφείο της. Επεισόδιο για το οποίο όπως είχε γράψει το dikastiko.gr    η ανακρίτρια κατέθεσε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και διατάχθηκε προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα κατά του Α. Κούγια.

Στην εκδοχή που παραθέτει ο Δ. Λιγνάδης αναφέρει πως «ο συνήγορός μου Αλέξιος Κούγιας μετέβη στο γραφείο της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας το πρωί της 5.3.2021, με σκοπό να λάβει αντίγραφα των εκθέσεων έρευνας. Τότε ο κ. Κούγιας είπε στην καθ’ ης σε έξαλλη κατάσταση και με ανοικτή την πόρτα του γραφείου της: «Τι είναι αυτά που κάνεις; Κρατάς έναν αθώο άνθρωπο στη φυλακή και αντί μετά από αυτά που επιβεβαιώθηκαν από την απολογία του να ενεργοποιήσεις το 291, συνεργάζεσαι με όλους αυτούς τους αναξιόπιστους βρωμιάρηδες, αλλάζεις τις καταθέσεις τους κάθε μέρα και όλα αυτά που κάνεις είναι ντροπή για τη Δικαιοσύνη

Εκείνη του απάντησε: «Περάστε έξω από το γραφείο μου», αλλά εκείνος της είπε «Όχι, δεν φεύγω, φώναξε την αστυνομία να μου κάνεις μήνυση».

Τότε εκείνη τον άφησε μόνο στο γραφείο με τη γραμματέα της και έφυγε προς την έξοδο, αλλά ο κ. Κούγιας την ακολούθησε λέγοντας της τα ίδια, δηλαδή να φωνάξει την αστυνομία, για να του κάνει μήνυση. Η καθ’ ης μετέβη στο κτίριο 6, στο γραφείο της Προϊσταμένης, η οποία όμως έλειπε, και εκεί τελείωσε και το επεισόδιο».

Πηγή:protothema.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ