Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Κουτσούμπας: “Αρνούμαστε να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι τον 21ο αιώνα”

Μεγάλη συγκέντρωση κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά πραγματοποίησε στο Σύνταγμα το ΚΚΕ με τον γγ της Κ.Ε. Του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα να επιτίθεται στην κυβέρνηση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κουτσούμπας: “Αρνούμαστε να είμαστε σύγχρονοι σκλάβοι τον 21ο αιώνα”

«Απόψε από το Σύνταγμα, με αυτή τη μεγάλη συγκέντρωση, αλλά και με τις συγκεντρώσεις του Κόμματος σε όλη την Ελλάδα, δίνουμε απάντηση στο «πολεμικό ανακοινωθέν» που εξέδωσε η κυβέρνηση, ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης και των παιδιών της. Στον πόλεμο η εργατική τάξη, ο λαός, δεν έχει άλλο δρόμο παρά να απαντήσει με πόλεμο. Με τα δικά της όπλα: Την πλατιά ενημέρωση, την οργάνωση, τον ανυποχώρητο ταξικό αγώνα, τις δίκαιες διεκδικήσεις της, την ανατροπή της ζοφερής αυτής κατάστασης.

– 7ωρο – 5ημερο – 35ωρο. Αυτό είναι σύγχρονο σήμερα. Συγκέντρωση ΚΚΕ

– Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, μετά από δύο απανωτές οικονομικές κρίσεις και όχι να δουλεύουν ήλιο με ήλιο» τόνισε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
Ανέφερε ότι «το αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, ως τερατούργημα, συνεχίζει και βαθαίνει την επίθεση σε κατακτήσεις των εργατοϋπαλλήλων, που επέφεραν οι προηγούμενοι νόμοι, σε μια περίοδο πάνω από 10 χρόνια. Είναι συντριπτικό το χτύπημα που επιφέρει στα εργασιακά δικαιώματα με την «εξαφάνιση» του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ωρου, την επιβολή της 10ωρης δουλειάς, τον περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης».
«Ό,τι και να κάνουν ο Χατζηδάκης, τα άλλα κυβερνητικά στελέχη, ο ΣΕΒ, οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις, τα διάφορα παπαγαλάκια, για να παρουσιάσουν το «μαύρο – άσπρο» και την κόλαση που φτιάχνουν για τους εργαζόμενους, δεν θα τα καταφέρουν» υπογράμμισε, προσθέτοντας «ό,τι κι αν σκαρφιστούν τα στηρίγματά τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, το μόνο που κάνουν είναι να βάζουν ξανά πλάτη στα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου». «Το γεγονός ότι η κυβέρνηση φέρνει τις ανατροπές του αιώνα, επαναφέροντας όρους δουλειάς του 1920, δείχνει μόνο την ανημπόρια του συστήματος. Γιατί αυτό απαιτεί η καπιταλιστική οικονομία που ενδιαφέρεται για τους λίγους, μια χούφτα ομίλους και τα κέρδη τους» είπε ο Δ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι «οι νέες αντεργατικές αλλαγές είναι τα νέα προαπαιτούμενα για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, αυτό το «σούπερ μνημόνιο», το οποίο χαιρέτισαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ».
ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ

«Όλοι τους γελοιοποιούνται και πρώτος απ’ όλους ο υπουργός Εργασίας όταν ξεδιάντροπα λέει: «όσο ψέμα είναι πως ο ήλιος βγαίνει από τη Δύση, άλλο τόσο ψέμα είναι ότι το νομοσχέδιο καταργεί το 8ωρο» είπε ο Δ. Κουτσούμπας τονίζοντας ότι τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ «ενημερώνουν τους εργαζόμενους, αποκαλύπτουν τα ψέματα της κυβέρνησης, πρωτοστατούν στους χώρους δουλειάς, στα εργατικά σωματεία, σε όλους τους φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος για να οργανωθεί η πάλη και να προετοιμαστεί μαχητική απεργιακή απάντηση στο αντεργατικό έκτρωμα».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ