Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Κραυγή αγωνίας από τον Άρειο Πάγο: “Natura est Deus!” – «Το περιβάλλον και τα μάτια μας, είναι υπόθεση όλων μας»

Τι αναφέρει σε εγκύκλιό του ο Αντιεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Π. Παναγιωτόπουλος, για την «πλειστάκις παραγγελλόμενη και μηδέποτε επιτυγχανόμενη προστασία του περιβάλλοντος».

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κραυγή αγωνίας από τον Άρειο Πάγο: “Natura est Deus!” – «Το περιβάλλον και τα μάτια μας, είναι υπόθεση όλων μας» EUROKINISSI

Σε μία συγκλονιστική εγκύκλιο για την προστασία του περιβάλλοντος προχώρησε ο αρμόδιος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Σ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών την ανάγκη λήψης προληπτικών και όχι μόνον κατασταλτικών μέτρων. «Είναι μονόδρομος η ενεργοποίηση των προληπτικών μέτρων. Των κατά την κρίση σας αναγκαίων προληπτικών μέτρων» τονίζει.

«Το περιβάλλον και τα μάτια σας! Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας! Natura est Deus!» επισημαίνει ο κ. Παναγιωτόπουλος στην εγκύκλιο, αναφέροντας πως «από την δράση μας την εισαγγελική, όλοι μας έχουμε συνειδητοποιήσει απολύτως ότι η ελληνική κοινωνία, σε αντίθεση με άλλους λαούς της Ευρώπης, αδιαφορεί πλήρως για το περιβάλλον».

Προστασία του περιβάλλοντος

EUROKINISSI

Ωστόσο, προσθέτει πως «όταν ο άνθρωπος αδιαφορεί για το περιβάλλον παραλείποντας σωτήριες δράσεις γι’ αυτό τούτο δεν είναι ανεκτό σε μια δημοκρατική κοινωνία, αφού το περιβαλλοντικό έγκλημα επιδεινώνεται συνεχώς, με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα της ζωής και την οικονομία».

Υπογραμμίζει δε πως «ένα σύστημα δικαίου που θέλει να σέβεται τον εαυτό του, μια έννομη τάξη που θέλει και πρέπει να γαλουχεί τους πολίτες της στην ευταξία και την απόλαυση της ζωής, οφείλει να λαμβάνει, δυστυχώς και στον ποινικό τομέα ως ultimum refugium, εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, για τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος».

Προστασία του περιβάλλοντος

EUROKINISSI

Για να καταλήξει: «Ως προς την «γαλούχηση» των πολιτών ουδεμία αρμοδιότητα έχουμε. Αντίθετα, όμως, ως προς τα κρατικά όργανα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στους υπό τις παραγγελίες μας δρώντες προανακριτικούς υπαλλήλους, αλλά και για άλλους κρατικούς λειτουργούς (Διευθυντές Δασών, Δασάρχες, Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, Διευθύνσεις Περιβάλλοντος των Περιφερειών κ.α., κ.α.).

Με όλους αυτούς μαζί, οι πρώτοι υπό τις παραγγελίες και οδηγίες σας και οι δεύτεροι με την επιβαλλόμενη και όλως αναγκαία υπηρεσιακή επικοινωνία και αλληλοενημέρωση, να προσπαθήσουμε να σώσουμε ό,τι ακόμη σώζεται, μιας και είμαι πεπεισμένος ότι τα κατασταλτικά μέτρα, τα οποία χρόνια τώρα εφαρμόζονται και εφαρμόζουμε, δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα και είναι μονόδρομος η ενεργοποίηση των προληπτικών μέτρων. Των κατά την κρίση σας αναγκαίων προληπτικών μέτρων».

Ανθρωποκτονία στην Κω

freepik

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ