Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Κρήτη: Νέα στοιχεία για απάτη-μαμούθ σε βάρος ηλικιωμένων – Η εμπλοκή του Γηροκομείου στα Χανιά

Ο "εγκέφαλος" της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η 55χρονη γυναίκα ενώ στην υπόθεση έχει εμπλοκή η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κρήτη: Νέα στοιχεία για απάτη-μαμούθ σε βάρος ηλικιωμένων – Η εμπλοκή του Γηροκομείου στα Χανιά unsplash

Πολλοί οι εμπλεκόμενοι στην απάτη “μαμούθ” σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στα Χανιά, και συγκεκριμένα πέντε, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, ο “εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης φαίνεται να είναι μία 55χρονη γυναίκα η οποία και οργάνωσε όλη την απάτη αποσπώντας συνολικά 322.291 ευρώ, τα οποία προήλθαν είτε από αναλήψεις σε μετρητά, είτε από αγοραπωλησίες ακινήτων. Μάλιστα, η ίδια βρίσκεται στη φυλακή από τον Οκτώβριο του 2021 για άλλη περίπτωση απάτης.

Χανιά απάτη: Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2019 όταν η 70χρονη γυναίκα αποφασίζει να αποκτήσει οικιακή βοηθό προκειμένου να προσέχει τον 84χρονο σύζυγό της που είναι κατάκοιτος αλλά και τον 36χρονο γιο της που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η ίδια απευθύνεται σε γραφείο ευρέσεως εργασίας που έχει έδρα τα Χανιά και το διατηρεί μία 55χρονη ζητώντας μία γυναίκα να προσέχει τα δύο άτομα.

Η 55χρονη προσπάθησε να μάθει όσα περισσότερα γίνεται για το ηλικιωμένο ζευγάρι και κυρίως την περιουσία που έχει (αρκετά μετρητά σε διάφορους λογαριασμούς αλλά και πολλά ακίνητα).

Χανιά απάτη

Freepik

Κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη της 70χρονης και έβαλε εφαρμογή το σχέδιό της που δεν ήταν άλλο να της πάρει τα χρήματα.

Αρχικά της ανέφερε ότι δεν υπήρχαν άτομα στα Χανιά που θα μπορούσαν να δουλέψουν σε 24ωρη βάση ως οικιακοί βοηθοί και της πρότεινε να φέρουν μία γυναίκα από την Αλβανία. Έτσι, της ζήτησε 2.000 ευρώ για να κατέβει η δήθεν γυναίκα. Η ηλικιωμένη τα έδωσε ωστόσο η οικιακή βοηθός δεν έφτασε ποτέ στην Κρήτη με την 55χρονη να της λέει διάφορες δικαιολογίες για την καθυστέρηση της άφιξης της δήθεν Αλβανίδας οικιακής βοηθού ενώ η ίδια φαίνεται να πήγαινε να την βοηθούσε στην περίθαλψη του συζύγου και του γιου της 70χρονης.

Χανιά απάτη: Η εμπλοκή του Γηροκομείου

Η 55χρονη έπεισε την 70χρονη γυναίκα να στείλει τον σύζυγό της στο γηροκομείο των Χανίων που πρόσφατα είχε απασχολήσει τις αρχές με τους “ύποπτους” θανάτους των ηλικιωμένων.

Η 55χρονη πηγαίνει στην ιδιοκτήτρια του γηροκομείου – η οποία πλέον έχει προφυλακιστεί μαζί με την κόρη της για την υπόθεση των θανάτων – και δηλώνει πως είναι η βαφτισιμιά του 84χρονου άνδρα και η μόνη συγγενής της.

Ο 84χρονος μένει στο γηροκομείο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ενώ όσες φορές θέλησε η 70χρονη να έρθει σε επαφή με τον σύζυγό της δεν τα κατάφερε με την ιδιοκτήτρια να την εμποδίζει να τον δει με διάφορες προφάσεις.

Χανιά απάτη

Freepik

Την ίδια ώρα, εντός του γηροκομείου η 55χρονη πήγαινε συχνά προκειμένου να λαμβάνει πληρεξούσια από τον ηλικιωμένο άνδρα για διάφορες αγοραπωλησίες ακινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί πως τον Απρίλιο του 2021 και ενώ ήταν στη δημοσιότητα το θέμα με το γηροκομείο των Χανίων η 70χρονη θορυβήθηκε και έπεισε την 55χρονη να βγάλουν τον σύζυγό της από το γηροκομείο. Τελικά, μετά από 10 ημέρες η 55χρονη έπεισε την ηλικιωμένη να επιστρέψουν τον σύζυγό της στο γηροκομείο.

Η 55χρονη έχοντας πλέον την πλήρη εμπιστοσύνη της 70χρονης διαχειριζόταν τις τραπεζικές της κάρτες ανάληψης, τους κωδικούς της αλλά και όλα τα ακίνητά της.

Έτσι, μέσα σε τρία χρόνια η δράστης κατάφερε και απόσπασε συνολικά 322.291 ευρώ με τα 280.000 ευρώ περίπου σε μετρητά από αναλήψεις και τα υπόλοιπα από αγοραπωλησίες ακινήτων.

Ο θάνατος του ηλικιωμένου και η αποκάλυψη της απάτης

Αρχές του 2022 ο 87χρονος πλέον άνδρας ενώ βρίσκεται στο γηροκομείο προσβάλλεται από κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνεται και τελικά τον Φεβρουάριο του 2022 αφήνει την τελευταία του πνοή.

Λίγο καιρό μετά τον θάνατό του η 70χρονη αντιλαμβάνεται ότι έχει πέσει θύμα απάτης καθώς βλέπει πως τα περιουσιακά της στοιχεία έχουν εξαφανιστεί.

Η ίδια απευθύνεται στην αστυνομία η οποία καταφέρνει και ξετυλίγει το κουβάρι της… υπόθεσης.

Χανιά απάτη

unsplash

Όπως διαπιστώθηκε ο “εγκέφαλος” της εγκληματικής οργάνωσης ήταν η 55χρονη γυναίκα ενώ στην υπόθεση έχει εμπλοκή η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, μία 68χρονη γυναίκα και δύο άνδρες 29 και 50 χρόνων οι οποίοι βοηθούσαν στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

Η 55χρονη τους τελευταίους μήνες είναι στην φυλακή καθώς είχε συλληφθεί για μία άλλη εξίσου μεγάλη υπόθεση απάτης. Η απάτη είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2019 και η ίδια κατηγορούνταν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εξαπάτηση και καταδικάστηκε σε 41 μήνες φυλάκισης.

Αυτή την ώρα, αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου στην δικαιοσύνη για τη νέα υπόθεση απάτης σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ