Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Κύκλωμα εφοριακών: “Ξεσκονίζουν” τις περιουσίες των συγγενών και των υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας – ΒΙΝΤΕΟ

Στο κύκλωμα εφοριακών "μπλεγμένο" και συγγενικό πρόσωπο ενός υπαλλήλου που λάμβανε ο ίδιος τα ύποπτα χρήματα για να μην στοχοποιηθεί η ΔΟΥ Χαλκίδας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κύκλωμα εφοριακών: “Ξεσκονίζουν” τις περιουσίες των συγγενών και των υπαλλήλων της ΔΟΥ Χαλκίδας – ΒΙΝΤΕΟ ANT1 News

Νέες εξελίξεις σημειώνονται στην υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας που φέρεται πως είχε συστηθεί ένα ολόκληρο κύκλωμα εφοριακών με στόχο τον εκβιασμό και την εκμετάλλευση χρηματικών ποσών από ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το μεσημέρι του Σαββάτου δόθηκε εντολή για δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων καθώς κάποιοι προσπάθησαν να “τραβήξουν” χρήματα από τους λογαριασμούς. Για αυτόν τον λόγο μάλιστα, στο επίκεντρο των ερευνών μπήκαν και πρόσωπα που βρισκόντουσαν σε καίριες θέσεις στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Ταυτόχρονα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ελεγχθούν και οι περιουσίες ατόμων από τις οικογένειες των κατηγορουμένων καθώς συγγενικό πρόσωπο ενός φέρεται πως λάμβανε χρήματα για να μην στοχοποιηθεί ο εργαζόμενος στη ΔΟΥ.

Ο δικηγόρος της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας κ. Αθανάσιος Τάρτης, παραχώρησε δηλώσεις στην τηλεοπτική εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της εντολέας του.

«Οι διάλογοι που έχουν βγει στην δημοσιότητα – υπάρχουν μέσα στη δικογραφία – είναι ένα κομμάτι που αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να βεβαιώνει ότι αυτά που αποτυπώνει ότι έγιναν. Για να υπάρξει ποινικό αδίκημα θα πρέπει να έρθει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που αναφέρεται στον συγκεκριμένο διάλογο και να πει ”πράγματι έγιναν αυτά”».

«Η εντολέας μου αρνείται ότι έχουν συμβεί τέτοιου είδους γεγονότα», ενώ για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας είπε ο δικηγόρος «με υπόδειξη της εντολέως μου βρέθηκαν».

Αναφερόμενος στον επιχειρηματία που κατήγγειλε το κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας ο δικηγόρος ανέφερε: «Έγινε για να αποκτήσει φορολογική ασυλία, γιατί έχει εκκρεμότητες… Όπου μιλάνε για χρήματα, αναφέρονται σε χρήματα που πάνε στη ΔΟΥ. Δεν είναι χρήματα για την τσέπη τους. Η εντολέας μου αρνείται ότι εισέπραξε κι ένα ευρώ από κάποιον», τόνισε ο δικηγόρος της προϊσταμένης.

Κύκλωμα εφοριακών – Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των υπαλλήλων

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι βγήκαν στη δημοσιότητα από το κύκλωμα εφοριακών στη ΔΟΥ Χαλκίδας, αναδεικνύοντας πλήρως την δράση των φερόμενων ως μελών σύμφωνα με πληροφορίες της πολυσέλιδης δικογραφίας.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστική είναι η συνομιλία μεταξύ της προϊσταμένης της ΔΟΥ και της διεκπεραιώτριας της ομάδας. Η προϊσταμένη εκφράζει τη δυσαρέσκειά της σε συμπεριφορά εφοριακού, με αποτέλεσμα να την απομακρύνουν από την οργάνωση.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Επειδή η Λίνα.

Διεκπεραιώτρια: Χμμ

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Με έχει κάνει μεγάλη ρόμπα έξω, πάει και παίρνει.

Διεκπεραιώτρια: Όπα ρε, ναι.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Πάει παίρνει ό,τι παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ.

Διεκπεραιώτρια: Ηηηη

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο πώς θα τη μαζέψω. (…) Επιχειρηματίας και μου είπε και περιπτώσεις.

Διεκπεραιώτρια: Ναι.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει να σου πω κι ονόματα, γιατί μου είπε και ποσό και ήξερε ακριβώς το ποσό, τόσα έδωσε τόσα και λέει άλλα μου λέει, λέει για σένα, λέει «αν δεν πάω να δώσω στην έφορο δεν προχωράει τίποτα».

Διεκπεραιώτρια: Α τι λέμε τώρα ρε;

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Μου λέει «πρόσεξε την» μου λέει γιατί σου κάνει μεγάλη ζημιά, «βγάλτιν’ μου λέει «μπορείς;», αυτός τσαντίστηκε εν τω μεταξύ και έχει (ακατάληπτη φράση) τη δύναμη που μου λέει «αύριο άμα θες τη διώχνω», όχι του λέω κάτσε, μου λέει «δεν μπορώ να πιστέψω» μου λέει «είσαι τόσο έξυπνη και έχεις κολλήσει εκεί πέρα».

Η συνομιλία συνεχίζεται αναφορικά με τη μελλοντική αντικατάστασή της από άλλη υπάλληλο (στρατολόγηση νέου μέλους):

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Άστα, άμα δεν πάθει χοντρό πατατράκ δεν μαζεύεται αυτή.

Διεκπεραιώτρια: Ε, όχι, πρέπει να το κάνεις. Άλλη φορά πες, δεν θα ξαναπείς σε κανέναν τίποτα. Σε κανέναν.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Όχι σε κανέναν. Αλλιώς, θα μιλάει ο Καρ. (λογιστής). Δεν ξέρω (ακατάληπτη φράση) πως θα γίνει. Και ας παίρνουμε λιγότερα.

Διεκπεραιώτρια: Ναι, ναι, ναι.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Αλλιώς δεν ξέρω.

Διεκπεραιώτρια: Καλύτερα να στε εξασφαλι, να ‘χεις εξασφαλίσει τη θέση σου. Ο Καρ. (λογιστής) δεν το έχει, δεν θα, δεν θα μιλήσει, δεν θα πει τίποτα. Δεν το έχει.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Κοίτα, δεν θα, δεν το χει κιόλας, δεν θα ζητάει κιόλας αυτός.

Διεκπεραιώτρια: Ναι, δεν το ‘χει, δεν το χει. Άλλος, άλλος;

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε ποιος άλλος;

Διεκπεραιώτρια: Κάποιος που να μπορεί.

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Ε, ποιος άλλος; Αει σκέψου εσύ κανέναν, δεν είναι κανένας.

Διεκπεραιώτρια: Ποιος άλλος είναι εκεί μέσα που θα μπορούσε ρε στα έσοδα;

Προϊσταμένη ΔΟΥ: Κανένας ρε συ, ποιος θα είναι; Ποιος είναι; Ο Μαχ, ο Μαν.

Διεκπεραιώτρια: Ούτε και ο Μαν. το ΄χει.

Προφυλακιστέοι η διευθύντρια και μία ακόμη υπάλληλος

Όπως έγραψε το dikastiko.grτον δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους, η προϊσταμένη και μία ακόμα υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που φέρεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση των εκβιασμών επιχειρηματιών.

Συγκεκριμένα, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, διατάχθηκε ο εγκλεισμός σε σωφρονιστικό κατάστημα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στους άλλους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Εις βάρος των επτά συλληφθέντων έχει σχηματιστεί δημογραφία για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση και απόπειρα αυτής κατ’ επάγγελμα, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και όπλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει άλλα 8 άτομα που η εμπλοκή τους έχει αναδειχθεί από τις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη πολυσέλιδη δικογραφία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν υπάλληλο της ΔΟΥ Χαλκίδας και άλλους 7 ιδιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες περί δωροδοκίας υπαλλήλων.

Τέλος δεν έχει γίνει γνωστό τι θα γίνει με άλλους οκτώ επιχειρηματίες της περιοχής που διευκρινίζεται ότι δεν πλησίασαν αυτοί το κύκλωμα για κάποιες εξυπηρετήσεις αλλά τους πλησίασαν μέλη του κυκλώματος όπως προκύπτει από τις συνομιλίες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ