Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Χ. Σεβαστίδης: “Να ληφθούν μέτρα και κυρώσεις κατά απρεπών συμπεριφορών δικηγόρων” – Το αίτημα εθελούσιας εξόδου για λόγους υγείας δικαστών

Η επικοινωνία της μειοψηφίας της ΕνΔΕ με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Ι. Μπούγα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Χ. Σεβαστίδης: “Να ληφθούν μέτρα και κυρώσεις κατά απρεπών συμπεριφορών δικηγόρων” – Το αίτημα εθελούσιας εξόδου για λόγους υγείας δικαστών dikastiko.gr

Λίγα 24ωρα πριν τις κρίσιμες εκλογές στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), η μειοψηφία της δια του προέδρου της Χριστόφορου Σεβαστίδη είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα για να του εκθέσει τρία βασικά ζητήματα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Χριστόφορος Σεβαστίδης , ΔΝ Εφέτης, Χαράλαμπος Σεβαστίδης, Εφέτης, Παντελής Μποροδήμος, Πρωτοδίκης, Μιχάλης Τσέφας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Ιωάννης Ασπρογέρακας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, Χρήστος Φαρσαλιώτης, Πρωτοδίκης, Ακριβή Ερμίδου, Ειρηνοδίκης και Ζάχος Παλιούρας, Ειρηνοδίκης στην επικοινωνία που είχαν με το υπουργείο Δικαιοσύνης «θέσαμε αρχικά το ζήτημα των απρεπών συμπεριφορών δικηγόρων σε βάρος δικαστικών λειτουργών την ώρα άσκησης του δικαιοδοτικού τους έργου. Τέτοιες περιπτώσεις γίνονται όλο και πιο συχνές και λαμβάνουν περισσότερο επιθετική μορφή. Ζητήσαμε να ληφθούν μέτρα και να επιβάλλονται κυρώσεις, σύμφωνα με τα ισχύοντα στην υπόλοιπη Ευρώπη, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο».

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια Ειρηνοδικών και η εθελούσια έξοδος

Σύμφωνα με την επικοινωνία, η μειοψηφία της ΕνΔΕ αναφέρει πως «κατά δεύτερο επαναλάβαμε το αίτημα της εθελουσίας εξόδου συναδέλφων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας και δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους».

Και σε κοινή γραμμή πλεύσης με την επιστολή της ΕνΔΕ όπως έγραψε το dikastiko.gr, σημειώνεται ότι «τέλος ζητήσαμε τα επιμορφωτικά σεμινάρια των Πρωτοδικών της ειδικής επετηρίδας να πραγματοποιηθούν μετά την έναρξη του νέου δικαστικού έτους ώστε να μην ανατραπεί η υπηρεσιακή τους ζωή, ο οικογενειακός τους προγραμματισμός και καταστούν άνευ αντικειμένου τα θερινά τμήματα στα Ειρηνοδικεία».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ