Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

Λαμία: “Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για το πόρισμα”, λέει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου – Στα “δίχτυα” των Αρχών ο βασικός ύποπτος του φερόμενου εμπρησμού – ΒΙΝΤΕΟ

Το "ύποπτο" email για την αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς, στάλθηκε μετά την υπόθεση της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης μαθητών και πριν την φωτιά στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Λαμία: “Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για το πόρισμα”, λέει ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου – Στα “δίχτυα” των Αρχών ο βασικός ύποπτος του φερόμενου εμπρησμού – ΒΙΝΤΕΟ EUROKINISSI

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση με τη φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας, που εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση με την τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα σε μαθητές Δημοτικών σχολείων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα, το πόρισμα της Πυροσβεστικής για τα αίτια της φωτιάς “μιλά” για εμπρησμό.

«Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος έκρινε ότι η φωτιά μπήκε από πρόθεση. Η έρευνα συνεχίζεται με σκοπό να ανευρεθούν και να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα πίσω από τη φωτιά».

Με τη σειρά του, ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου παραχώρησε δηλώσεις στο MEGA, αναφέροντας:

«Δεν το γνωρίζω. Πώς βγήκε το πόρισμα; Δεν με έχει ενημερώσει κανείς ακόμα εμένα. Δεν έχω κάποιον στο μυαλό μου που θα μπορούσε να βάλει φωτιά στο εργοστάσιο».

Φωτιά σε εργοστάσιο της Λαμίας: Το email της εταιρείας για την αύξηση αποζημίωσης στην περίπτωση πυρκαγιάς

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, στη δημοσιότητα βγήκε ένα email του εργοστασίου με παραλήπτη την ασφαλιστική των εγκαταστάσεων που ζητούσαν αύξηση στα ασφάλιστρα για μεγαλύτερη αποζημίωση σε περίπτωση φωτιάς.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «το Βήμα» και «τα Νέα», Βασίλη Λαμπρόπουλου, που μίλησε στο MEGA και την εκπομπή «LIVE News», οι ερευνητές φαίνεται πως έχουν εντοπίσει mail, που γράφτηκαν μετά την υπόθεση με την τροφική δηλητηρίαση και πριν από τη φωτιά από την εταιρεία τροφίμων προς την ασφαλιστική της με αίτημα την αύξηση της αποζημίωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η σχετική διαδικασία δεν φαίνεται, πάντως, να ολοκληρώθηκε, οπότε δεν υπήρξε και αύξηση της αποζημίωσης. Παράλληλα και πάλι σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Πυροσβεστική έστειλε αίτημα στις δικαστικές αρχές, ώστε η φωτιά να θεωρηθεί εμπρησμός, προκειμένου να υπάρξει άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών.

Οι μαρτυρίες

Στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», σε ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, δημοσιεύονται νέες μαρτυρίες για την πυρκαγιά στο εργοστάσιο που παρασκεύαζε τα έτοιμα γεύματα σε σχολεία και οργανισμούς του Δημοσίου.

Υψηλόβαθμα στελέχη που παραχώρησαν δηλώσεις στο “Βήμα”, αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμούΟι ίδιοι αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός ότι η πυρκαγιά άρχισε από τη σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτηρίου όσο και η καταστροφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμεράς από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα των εγκαταστάσεων, η φωτιά άρχισε από το υπόστεγο του κτηρίου. Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν τρία φορτηγά ψυγεία από όπου θα μπορούσε να προκληθεί η φωτιά αν και η μαρτυρία του εργαζομένου ανέτρεψε τα σενάρια.

Ο εργαζόμενος αρχικά ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μπροστινό τμήμα του βαν που βρίσκονταν σχεδόν “κολλητά” με το κεντρικό κτήριο που καταστράφηκε τελείως.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ