Πέμπτη 23 Μαϊου 2024

Μ. Αποστολάκη: “Επιβεβλημένη η παρέμβαση Αδειλίνη” – “Αναδεικνύει την επιχειρούμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία συγκάλυψη”

Η τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως η Ν.Δ. ύψωσε “τείχος προστασίας για τον υπουργό της και σιωπή σε σχέση με το μπάζωμα”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μ. Αποστολάκη: “Επιβεβλημένη η παρέμβαση Αδειλίνη” – “Αναδεικνύει την επιχειρούμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία συγκάλυψη” (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Σε μία αιχμηρή δήλωση προχώρησε η τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη μετά την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για διενέργεια πειθαρχικής έρευνας σε βάρος εισαγγελέως που απέρριψε μήνυση συγγενών θυμάτων.

«Η παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ήταν επιβεβλημένη με βάση τις διατάξεις του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης Υπουργών» ανέφερε η κυρία Αποστολάκη.

«Παράλληλα όμως αναδεικνύει την επιχειρούμενη από την κυβερνητική πλειοψηφία συγκάλυψη, καθώς ήταν η Νέα Δημοκρατία που εμπόδισε την κλήτευση του κ. Τριαντόπουλου στην Εξεταστική Επιτροπή, υψώνοντας τείχος προστασίας για τον Υπουργό της και σιωπή σε σχέση με το μπάζωμα και το ποιος έδωσε την εντολή» υποστηρίζει.

Η παραγγελία Αδειλίνη

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, την Πέμπτη 18 Απριλίου παραγγελία απέστειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη στη Διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας προκειμένου να διεξάγει πειθαρχική έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως που εξέδωσε απορριπτική διάταξη έπειτα από μήνυση συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη.

Η μήνυση αφορούσε τις ευθύνες υπουργών σχετικά με την εντολή “μπαζώματος” στον τόπο του δυστυχήματος.

Η παραγγελία ανέφερε:

«Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες Υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης Υπουργών».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ