Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη: “Κρύφτηκε” ο ήλιος από τους καπνούς – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Επί τόπου βρέθηκαν να επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Φόβοι για επικίνδυνους ρύπους από την καύση πλαστικών

NEWSROOM
Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη: “Κρύφτηκε” ο ήλιος από τους καπνούς – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Σε εξέλιξη παραμένει μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στη Σίνδο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά αν και ξέσπασε λίγο μετά της 17:00 σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο στον δρόμο της Σίνδου προς Χαλάστρα και δεν απειλούνται παρακείμενα οικόπεδα, έχει προκαλέσει έντονους καπνούς, οι οποίοι είναι ορατοί από αρκετά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Eurokinissi

Επί τόπου βρέθηκαν να επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, προσπαθώντας να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. H φωτιά καίει πλαστικά και στην περιοχή υπάρχει πυκνός μαύρος καπνός, ο οποίος είναι ορατός από μακριά.

Μεγάλη πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο: Φόβοι για επικίνδυνους ρύπους από την καύση πλαστικών

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Γιουτίκας, ο οποίος σε δηλώσεις του συνέστησε στους κατοίκους της Σίνδου και της Χαλάστρας να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους.

Όπως ανέφερε, ο καιρός ευτυχώς είναι ευνοϊκός και ο καπνός δεν κινείται προς κατοικημένη περιοχή, ωστόσο το Παρατηρητήριο Ρύπων που λειτουργεί στο 1 χιλιόμετρο μακριά είναι σε επιφυλακή για τυχόν υπερβάσεις των ορίων ασφάλειας.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και δεύτερη πυρκαγιά, σε χαμηλή βλάστηση στη Χαλάστρα. Στο σημείο επιχειρούν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, το συγκεκριμένο εργοστάσιο λειτουργούσε πριν από δεκαετίες ως κλωστοϋφαντουργία και επρόκειτο να κατεδαφιστεί, ενώ μέσα είχε υλικά ανακύκλωσης, νάιλον, χαρτιά και άλλα εύφλεκτα υλικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ