Σάββατο 18 Μαϊου 2024

Νέα ΚΥΑ: Τι ανοίγει στα δικαστήρια και πως θα παραταθούν οι προθεσμίες

Το σχέδιο (μερικού) ανοίγματος των δικαστηρίων εξαρτάται από τους λοιμωξιολόγους και όπως φαίνεται μεταθέτει την επάνοδο σε καθεστώς προ Νοεμβρίου μετά τις 29 Μαρτίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα ΚΥΑ: Τι ανοίγει στα δικαστήρια και πως θα παραταθούν οι προθεσμίες Freepik

Σε άνοιγμα της νέας τακτικής διαδικασίας αναμένεται να προχωρήσει η νέα ΚΥΑ για τα περιοριστικά μέτρα που θα ισχύσουν μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Η  κατεύθυνση των πραγμάτων κατατείνει στις 22 Μαρτίου σε άνοιγμα της νέας τακτικής διαδικασίας ( Ειρηνοδικεία, Πρωτοδικεία, Μονομελές και πολυμελές – κατάθεση προτάσεων και προσθήκης καθώς και η τυπική συζήτηση των 100 ημερών και αναστελλομένων των προθεσμιών από 25-2 μέχρι 22/3).

Η αλλαγή αυτή θα αφορά τις περιοχές που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο καθώς στις άλλες περιοχές (σκέτο κόκκινο) λειτουργεί ήδη.

Προθεσμίες

Παράλληλα τις επόμενες μέρες αναμένεται να ψηφιστεί διάταξη παράτασης των προθεσμιών για την επανεκκίνηση των δικαστηρίων : «Είχαμε πει ότι θα υπήρχε μια τροπολογία η οποία αφορούσε στην επανέναρξη των δικαστηρίων. Αφορά τη σταδιακή επανέναρξη, μην μπερδευτεί κανείς και νομίζει ότι την επόμενη μέρα θα ανοίξουν τα δικαστήρια, δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο», είπε στη Βουλή ο Κ.Τσιάρας και συνέχισε:

«Όμως, αντιλαμβάνεστε ότι από τη στιγμή που δεν έγινε χθες η επιτροπή των επιδημιολόγων και λοιμωξιολόγων και με δεδομένο ότι είχαμε έναν τόσο μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, πρέπει να δούμε αύριο τις αποφάσεις της επιτροπής και από κει και πέρα να κινηθούμε. Αυτό υπαγορεύει και η σοβαρή, υπεύθυνη στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέναντι σε μια πραγματικότητα που όλοι αναγνωρίζουμε ως δύσκολη. Το έχω πει και θα το επαναλάβω, προσωπικά είμαι υπέρ των ανοιχτών δικαστηρίων. Στο κρίσιμο όμως, ερώτημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, κάποιος πρέπει να δώσει την απάντηση».

Μετατίθεται;

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως μετατίθεται χρονικά, πιθανόν για μετά τις   29 Μαρτίου η βούληση όλες οι διαδικασίες να ανοίξουν και να τεθούν σε λειτουργία τα δικαστήρια όπως ήταν πριν το λοκντάουν του Νοεμβρίου. Αν συμβεί αυτό θα μιλάμε προφανώς για ευρύτερη γκάμα δικαστηριακών δραστηριοτήτων

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ