Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Νέο… χτύπημα από τους “Αυτόχθονες Ιθαγενείς”: Διεκδικούν άλλα 2,6 δισ. ευρώ από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Το εξώδικο που απέστειλαν λίγο μετά τα μέσα Απριλίου στον περιφερειάρχη και το περιφερειακό συμβούλιο, διεκδικώντας την καταβολή προστίμου. Είχε προηγηθεί στα μέσα Φεβρουαρίου και άλλη αγωγή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο… χτύπημα από τους “Αυτόχθονες Ιθαγενείς”: Διεκδικούν άλλα 2,6 δισ. ευρώ από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου EUROKINISSI

Στην προηγούμενη παρουσία τους οι «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» είχαν αποστείλει στις 22 Φεβρουαρίου του 2022 εξώδικη γνωστοποίηση, διεκδικώντας 2,6 τρις από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Τώρα επανήλθαν. Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr με τη διεκδίκηση νέου προστίμου 2,6 δις ευρώ κατά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με υπόχρεους – όπως λένε – προς πληρωμή τους εκλεγμένους ως αντιπροσώπους (φυσικά πρόσωπα) οι «ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ».

Το πρόστιμο απεστάλη στην Σύρο την 20ή Απριλίου 2022 και απευθύνεται στον περιφερειάρχη και στο περιφερειακό συμβούλιο, ενώ συνοδεύεται από επιστολή στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Προς περιφέρεια

Σε συνέχεια των συμβατικών υποχρεώσεών σας έναντι ημών, σας γνωστοποιούμε την οφειλή μηνός Μαρτίου και παρακαλούμε για την άμεση εξόφλησή της.

Υπενθυμίζοντας σας ότι έχετε προηγούμενες ανεξόφλητες οφειλές. Παρότι επανειλημμένως έχετε κληθεί για την τακτοποίηση τους, δεν έχετε ανταποκριθεί σε καμία κλήση μας. Εάν και τώρα δεν ανταποκριθείτε στην τακτοποίηση των οφειλών σας υποβάλλοντας σχετικό αίτημα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], υποχρεούμαστε να εφαρμόσουμε τους όρους και τις προύποθέσεις της Σύμβασης δυνάμει της οποίας προέκυψε η οφειλή σας και την οποία αποδεχτήκατε και ουδέποτε αμφισβητήσατε δια των πράξεων σας.

Κατ’ εξουσιοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Συνδιαχειριστών Ελλήνων Αυτόχθονων Ιθαγενών».

Αυτόχθονες Ιθαγενείς

eurokinissi

Ούτε η Δικαιοσύνη τους εμποδίζει

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις παρεμβάσεις της δικαιοσύνης οι ακραίοι αρνητές της πανδημίας του κορονοϊού και του εμβολίου, συνεχίζουν τη δράση τους, όπως έγραψε το dikastiko.gr.

Ειδικότερα, έστειλαν πρόστιμο στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου και ζητώντας να τους πληρώσει το αστρονομικό ποσό του 1.799.616.000.000 (ενός τρις εκατομμυρίου 799 δισεκατομμυρίων 616 εκατομμυρίων) ευρώ.

Όπως φαίνεται στο χαρτί που του έστειλαν και που δημοσίευσε ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Facebook, οι «Αυτόχθονες» δίνουν και τη δυνατότητα για ρύθμιση οφειλής σε περίπτωση που η Περιφέρεια δεν έχει εύκαιρο τα σχεδόν δύο 2 τρις.

Οι αυτοαποκαλούμενοι “αυτόχθονες ιθαγενείς” είχαν ήδη ζητήσει  2 τρισεκατομμύρια από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Όπως είχαν παραγγείλει στο περιφερειακό συμβούλιο αναφερόταν ότι έχει παραβεί την εντολή εκπροσώπησης εκ μέρους των πολιτών, για λογαριασμό των οποίων παρεμβαίνουν δίκην επιτροπής, και ζητούν αποζημίωση για αθέτηση συμβατικής υποχρέωσης σύμφωνα με το dikastiko.gr.

Απαιτήσεις και από την περιφέρεια Θεσσαλίας

Ανάλογη απαίτηση είχαν υποβάλλει κατά του περιφερειάρχη Θεσαλλίας, Κ. Αγοραστού. Τότε ζήτησαν το ποσό των 2,2 δισ. ευρώ με εξώδικο από τον περιφερειάρχη, δηλώνοντας «συνδιαχειριστές της εθνικής περιουσίας».

Οι «Αυτόχθονες» – όπως ανέφεραν – ανακαλούν «καθολικά και αμετάκλητα» όλες τις αρμοδιότητες από τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο, ενώ φτάνουν στο σημείο να επισυνάψουν έναν… πίνακα με τις χρεώσεις και τις ποινές.

Οι «Αυτόχθονες Έλληνες Ιθαγενείς» αναφέρουν πως «αν παραχωρηθεί ελληνική ιθαγένεια σε αλλοδαπό πρόσωπο χωρίς την προσκόμιση βεβαίωσης DNA, η οποία θα φέρει τα κύρια χαρακτηριστικά του DNA των Ελλήνων ιθαγενών», επιβάλλεται πρόστιμο 1.000.000€ για κάθε παραχώρηση.

«Κανένας δεν νομιμοποιείται να καταδικάσει τις επόμενες γενιές σε αιώνιους σκλάβους, παραχωρώντας δολίως το Πράγμα που είναι απαραίτητο για την επιβίωση», αναφέρεται στο εξώδικο, το οποίο o Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, απέστειλε στην εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ