Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Αποφυλακίζεται μετά από 2 μήνες ο μεσίτης που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών

Έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής της ποινής με περιοριστικούς όρους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Αποφυλακίζεται μετά από 2 μήνες ο μεσίτης που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών eurokinissi

Ανατροπή υπήρξε στην απόφαση που είχε εκδοθεί στις 3 Μαΐου για την υπόθεση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018. Ειδικότερα, μετά από 2 μήνες έγινε δεκτό σύμφωνα με τους συνηγόρους του Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο αίτημα αναστολής της ποινής για τον μεσίτη, ο οποίος όπως και ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη.

Όπως είχε γράψει το dikastiko.gr, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε επιβάλλει την ποινή κάθειρξης των 10 ετών χωρίς ελαφρυντικά στον κοσμηματοπώλη και το μεσίτη.

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

EUROKINISSI

Οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι κατά πλειοψηφία για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, ενώ δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Μάλιστα, το δικαστήριο είχε ομόφωνα αποφασίσει να μην χορηγηθεί αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση για τους δύο κατηγορούμενους. Όπως είχε προτείνει ο εισαγγελέας Σωτήρης Μπουγιούκος έγινε δεκτό να μην χορηγηθεί στους κατηγορούμενους αναστολή, αλλά να ξεκινήσουν την έκτιση της ποινής τους, με τον μεσίτη να οδηγείται στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του καθώς διανύει το 77ο έτος της ηλικίας του.

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Τι ανακοίνωσαν οι συνήγοροι του μεσίτη

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι συνήγοροι του μεσίτη Ιωάννης Γλύκας και Ορφέας Φίλος, έγινε τελικώς δεκτό το αίτημα αναστολής της ποινής και θα αποφυλακιστεί. «Η Δικαιοσύνη ανεπηρέαστη δέχτηκε την αίτηση αναστολής του αιτούντος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφανίσεως εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και του έδωσε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο ελεύθερος όταν αυτό προσδιοριστεί» αναφέρουν.

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου

dikastiko

Όπως πάντως επισημαινόταν στην εισαγγελική πρόταση του κ. Μπουγιούκου που έγινε δεκτή δεν έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορουμένους, οι οποίοι ζήτησαν να τους χορηγηθούν αυτά του σύννομου βίου, των μη ταπεινών αιτίων και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης» υποστήριξε ο εισαγγελέας στο δικαστήριο προσθέτοντας: «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράση τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν θα πρέπει να τους αναγνωριστεί».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ