Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”: ο Μ. Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη διοικήτρια μετά από καταγγελίες εργαζομένων – ΒΙΝΤΕΟ

"Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης, λόγω παλαιότητας “έσκασε” με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία", τόνισαν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νοσοκομείο “Έλενα Βενιζέλου”: ο Μ. Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τη διοικήτρια μετά από καταγγελίες εργαζομένων – ΒΙΝΤΕΟ (EUROKINISSI/ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Μετά από καταγγελίες εργαζόμενων του νοσοκομείου “Έλενα Βενιζέλου”, ότι κτίριο στο οποίο στεγάζονται λεχωίδες, νεογνά και καρκινοπαθείς, λειτουργεί χωρίς θέρμανση, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προχώρησε στην καρατόμηση της διοικήτριας.

“Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης, λόγω παλαιότητας “έσκασε” με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία”, τόνισαν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, “με τη βλάβη της θέρμανσης, πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων στο “Έλενα Βενιζέλου”

“Εδώ και μέρες χωρίς θέρμανση το κεντρικό κτίριο Α του νοσοκομείου Έλενα Βενιζέλου. Το δίκτυο κεντρικής θέρμανσης λόγω παλαιότητας έσκασε με το που πήγαν να το βάλουν σε λειτουργία.

Έχουν ξεπαγιάσει το προσωπικό, οι εφημερεύοντες, οι γυναίκες που έχουν βγει από τοκετούς καισαρικές και χειρουργεία, οι ογκολογικοί ασθενείς που περιμένουν για χημειοθεραπείες, προφανώς και τα νεογνά. Αναγκαστικά μεταφέρθηκαν γυναίκες και νεογνά στο Β κτίριο. 

Με τη βλάβη της θέρμανσης πλημμύρισαν υπόγεια ισόγεια και έτρεχαν νερά από σωλήνες στους ορόφους. Πρόσφατα κιόλας από νερά πλημμύρισε η αίθουσα διάγνωσης του μαστού στο ακτινολογικό με κίνδυνο να καούν καλώδια και μονάδες του καινούργιου μαστογράφου αξίας μισού εκατομμυρίου ευρώ.

Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αποκατασταθούν οι βλάβες. Η ιδιωτική εταιρεία που έχει αναλάβει τη συντήρηση με δέσμευση και εγγύηση ότι θα λειτουργεί έχει άραγε κάποια ευθύνη; 

Η τεχνική υπηρεσία μπορεί πλέον να λειτουργεί χωρίς προσωπικό μόνιμο δικό της; Μπορεί να λειτουργεί με εργολάβους που στο τέλος δεν έχουν καμία ευθύνη;

Επανειλημμένα το σωματείο έχει καταγγείλει την εγκατάλειψη των παλαιών κτιρίων του νοσοκομείου και τους κινδύνους για ασθενείς και προσωπικό καθώς και την σχεδόν πλήρη ιδιωτικοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας που έχει διαλύσει τις υποδομές του. Τι θα γίνει άραγε σε έναν σεισμό; ( Μας κλειδώνουν και το βράδυ τις πόρτες).

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν τα νοσοκομεία σε καταστάσεις που θα θυμίζουν τα Τέμπη.

Οι πολιτικές απαξίωσης και υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ οδηγούν σε αυτές τις βάρβαρες και τριτοκοσμικές συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας για το υγειονομικό προσωπικό. Ντροπή.

Κόψτε τους εξοπλισμούς και τη συμμετοχή σας στους πολέμους , δώστε λεφτά για να σωθεί το ΕΣΥ.

Όλες και όλοι στην 48ωρη απεργία 29-30 Νοεμβρίου, για να σταματήσουμε την εγκληματική πολιτική της Κυβέρνησης στην υγεία!”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ