Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Ο Δ. Βερβεσός για την εισαγγελική παρέμβαση της Γ. Αδειλίνη για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία: “Είναι θετική και κινείται στη σωστή κατεύθυνση” – ΒΙΝΤΕΟ

O πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός σχολίασε άμεσα την εισαγγελική παρέμβαση του ΑΠ επισημαίνοντας τα γρήγορα αντανακλαστικά και την αρτιότητα των ζητημάτων που βάζει στο μικροσκόπιό της η Γεωργία Αδειλίνη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Δ. Βερβεσός για την εισαγγελική παρέμβαση της Γ. Αδειλίνη για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία: “Είναι θετική και κινείται στη σωστή κατεύθυνση” – ΒΙΝΤΕΟ dikastiko.gr

“Είναι θετική και κινείται στη σωστή κατεύθυνση” τόνισε ο Δημήτρης Βερβεσός για την εισαγγελική παρέμβαση της Γ. Αδειλίνη για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο OPEN και στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, με το που έγινε γνωστή η παρέμβαση των 11 σημείων της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Βερβεσός για εισαγγελική παρέμβαση: “Δείχνει αντανακλαστικά η κυρία εισαγγελέας”

Δείχνει αντανακλαστικά η κυρία εισαγγελέας και μάλιστα με πολύ τεκμηριωμένη εισαγγελική παραγγελία η οποία δεν είναι γενική αλλά εξειδικεύει συγκεκριμένα πραγματικά περιστατικά και ζητά τη διερεύνηση ευθυνών για συγκεκριμένα ποινικά αδικήματα.

Είχε κάνει άλλες δύο παρεμβάσεις πρόσφατα η κυρία Αδειλίνη, νομίζω και αυτή της την παρέμβαση δείχνει ότι η Δικαιοσύνη δεν είναι εν υπνώσι, είναι εκεί που πρέπει να είναι, στο καθήκον της και μάλιστα με πολύ συγκεκριμένες παρεμβάσεις” επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και πρόεδρος του ΔΣΑ. 

Παρεμβάσεις που όπως σημείωσε δεν γίνονται για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά επιχειρείται να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες γι’ αυτή την καταστροφή. «Να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες και είτε να αποδοθούν, αν όχι να βγουν οι άνθρωποι λευκοί» ανέφερε, προσθέτοντας πως η έρευνα θα πάρει πάρα πολύ διάστημα.

«Αντίστοιχο φαινόμενο είχαμε δει και στην περίπτωση της πλημμύρας στη Μάνδρα και ακόμη αυτή η υπόθεση είναι στα δικαστήρια» σχολίασε.

Δ. Βερβεσός: Υπάρχουν και οι αστικές ευθύνες

«Πέρα από τις ποινικές ευθύνες, θα υπάρξουν και αστικές αποζημιώσεις αν κριθεί ότι υπάρχουν παραλείψεις» τόνισε, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η ευθύνη της Πολιτείας είναι διαχρονική. Η αστική ευθύνη είναι ευρύτερη της ποινικής. Δεν απαιτείται δόλος, απαιτείται παράλειψη, δεν απαιτείται το υποκειμενικό στοιχείο, απαιτείται η παράλειψη».

Και διευκρίνισε συγκεκριμένα πως «αν έπρεπε να κάνεις το έργο και δεν το έκανες και έδωσες τα χρήματα κάπου αλλού και δεν έκανες αυτό που έπρεπε να κάνεις ή δεν φρόντισες να δεις αν το έργο που παρέλαβες, το παρέλαβες και ήταν σωστό και είχε όλες τις τεχνικές προδιαγραφές, εκεί έχεις ευθύνες και οι ευθύνες είναι μεγάλες για τους δήμους και τις περιφέρειες».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ