Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Ο δικηγορικός κλάδος συνάντησε τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης: Τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης – ΦΩΤΟ

Ο νέος υπηρεσιακός Υπουργός Δικαιοσύνης πραγματοποίησε επίσης επαφές και με τις διοικήσεις των ανωτάτων δικαστηρίων και συμβολαιογράφους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο δικηγορικός κλάδος συνάντησε τον υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης: Τα θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης – ΦΩΤΟ Eurokinissi

Εκσυγχρονισμός του Κώδικα Δικηγόρων, αποζημίωση νομικής βοήθειας αλλά και εκλογικά ζητήματα ως προς τη λειτουργία των Δικαστηρίων ενόψει των επικείμενων εκλογών βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Φίλιππος Σπυρόπουλος, με τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσό.

Όπως έγραφε το dikastiko.gr νωρίτερα, στην πρώτη αυτή συνάντηση επρόκειτο να γίνει μία κατ’ αρχήν ενημέρωση για τα κρίσιμα και τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, ενώ η συζήτηση θα περιελάμβανε και τις τυχόν εκκρεμότητες που πρέπει να διευθετηθούν μέχρι την 25η Ιουνίου.

Συνάντηση Σπυρόπουλου με δικηγόρους

Eurokinissi

Τι συζήτησαν ο Φιλ. Σπυρόπουλος με το Δημ. Βερβεσό

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας έθεσε στον υπουργό μία σειρά από θέματα που εκκρεμούν, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, μεταξύ αυτών και τα κάτωθι:

-Σύσταση Νομοπαρασκευαστική Επιτροπής για τον εκσυγχρονισμό του Κώδικα Δικηγόρων.

-Επιτάχυνση της καταβολής αποζημίωσης Νομικής Βοήθειας

-Άμεση έκδοση της Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία των Δικαστηρίων της Χώρας για την περίοδο των βουλευτικών εκλογών στις 25ης Ιουνίου 2023

-Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζεται από την έλλειψη κινητών ενσήμων – μεγαρόσημων και προώθηση των λύσεων που έχουν προταθεί από το δικηγορικό σώμα (Ηλεκτρονικό Πορτοφόλι Δικηγόρου).

-Επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Επιδοτούμενης Πρακτικής Άσκησης σε δικηγόρους και δικηγορικές εταιρίες.

Επαφές με τις διοικήσεις των ανωτάτων δικαστηρίων και τους συμβολαίογράφους

Εκτός από τη συνάντηση με το Δημήτρη Βερβεσό, ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Σπυρόπουλος πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας, αλλά και στο Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου κλπ.

Ειδικότερα, ο κ. Σπυρόπουλος επισκέφθηκε την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα, την πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και Ισίδωρο Ντογιάκο, αντίστοιχα, την αντιπρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη, η οποία αναπληρώνει τον πρόεδρο του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου και υπηρεσιακό Πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά, το γενικό επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σταμάτιο Πουλή, τον γενικό επίτροπο Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Ιωάννη Συμεωνίδη και τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου Γιώργο Ρούσκα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ