Σάββατο 03 Ιουνίου 2023
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Δικηγόροι σε ρυθμούς… ρεμπέτικου: Η νέα εκδήλωση της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

Μία άλλη εκδοχή της δικηγορίας από την χορωδία του ΔΣΑ έρχεται στις 8 Ιουνίου στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (αίθουσα “Μιχάλης Ζαφειρόπουλος”.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι σε ρυθμούς… ρεμπέτικου: Η νέα εκδήλωση της χορωδίας του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών dsa

Οι δικηγόροι θα δώσουν το παρών σε μία διαφορετική αίθουσα από τις δικαστικές και θα κινηθούν σε ρυθμούς ρεμπέτικου. Η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), υπό τη διεύθυνση και την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου της Δημήτρη Καρούζου, δικηγόρου και καθηγητή μουσικής, θα δώσει μια μουσική παράσταση με τίτλο “Ρεμπέτικο”, αφιερωμένη στη ρεμπέτικη ιστορία, με την καλλιτεχνική συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου και τη “σφραγίδα” του εγκυρότερου μελετητή -ερευνητή του ρεμπέτικου τραγουδιού στον κόσμο, Παναγιώτη Κουνάδη.

H εκδήλωση θα γίνει στις 8 Ιουνίου 2023, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (αίθουσα “Μιχάλης Ζαφειρόπουλος”), και τόσο ο Μπάμπης Τσέρτος, όσο και ο Παναγιώτης Κουνάδης, θα τιμηθούν για την προσφορά τους στο ρεμπέτικο.

Όπως αναφέρεται ο ΔΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός σύλλογος της χώρας, δεν μπορεί παρά να παράγει και πολιτισμό, και η εκδήλωση αυτή εντάσσεται ακριβώς σε αυτά τα πλαίσια. Στη χορωδία μετέχουν πλέον και δικαστές, συμβολαιογράφοι, καθώς και άλλοι επιστήμονες.

Χορωδία ΔΣΑ

dsa

Πώς γεννήθηκε η χορωδία ΔΣΑ

Από το έτος 1994, ένας μικρός πυρήνας δικηγόρων, με ψυχή έναν άνθρωπο με στέρεη και βαθιά μουσική παιδεία, τον μάχιμο δικηγόρο και καθηγητή της μουσικής, τον Δημήτρη Καρούζο, έκανε την εμφάνισή του δειλά-δειλά με μία φωνή μέσα στο Δικηγορικό Σύλλογο, διαφορετική από νόμους, διατάξεις, δικαστήρια και υποθέσεις, την φωνή του τραγουδιού.

Σιγά-σιγά ο πυρήνας μεγάλωσε και σχηματίστηκε η Βυζαντινή Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας, τη Διδασκαλία και Διεύθυνση της οποίας είχε και συνεχίζει να έχει μέχρι σήμερα ακούραστα ο Δημήτρης Καρούζος, πλην όμως στη πορεία της συμπεριέλαβε στο ρεπερτόριό της εκτός από Βυζαντινούς ύμνους και αυθεντική Ελληνική μουσική σε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής της όπως: παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και τραγούδια της έντεχνης ελληνικής μουσικής δημιουργίας γνωστών και καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών (όπως Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοΐζο, κ.ά.), έχοντας μετεξελιχθεί στη πορεία της, σε Χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, γνωστή πλέον από την παρουσία της σ’ αυτούς που αγαπούν την καλή ελληνική μουσική.

Πειθαρχικό ΔΣΑ

eurokinissi

Πολύτιμος συμπαραστάτης ο Τάκης Παππάς

Στις πρώτες του προσπάθειες ο μαέστρος βρήκε όμως πολύτιμο συμπαραστάτη και τον αείμνηστο και τότε Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Τάκη Παππά, ο οποίος όχι μόνο ενθουσιάστηκε με την ιδέα της χορωδίας, αλλά βοήθησε ως τότε Πρόεδρος στην υλοποίησή της. Έκτοτε υποστηρίζεται από το Δ.Σ. και τον εκάστοτε Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και βέβαια από το σημερινό Δ.Σ..

Τα μέλη της χορωδίας είναι άνδρες και γυναίκες δικηγόροι της μάχιμης δικηγορίας, που περικόπτουν λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους και επιμένουν εδώ και μια δεκαετία να ανταμώνουν σε μια συντροφιά, να ανταμώνουν και τις φωνές τους αρμονικά με σκοπό να μας μεταφέρουν για λίγη ώρα σε ένα μελωδικό ταξίδι ψαλμών και τραγουδιών της Ελλάδας, μεταφέροντας ταυτόχρονα το κλίμα και τα έθιμα που τα συνοδεύουν, δείγμα πολιτισμού σε κάθε χώρο, πολλώ δε μάλλον στο χώρο της δικηγορίας με την ευθύνη και το άγχος της καθημερινότητας καθώς και το είδος του λειτουργήματος το οποίο δεν αφήνει πολλά περιθώρια προσωπικού και ελεύθερου χρόνου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ