Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

Ο Δημήτρης Βερβεσός για τον Βασίλη Πλιώτα: Κόσμησε τη Δικαιοσύνη και το αξίωμά του – Υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με αφορμή την αφυπηρέτηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Δημήτρης Βερβεσός για τον Βασίλη Πλιώτα: Κόσμησε τη Δικαιοσύνη και το αξίωμά του – Υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου eurokinissi

Στην αναγνώριση της προσφοράς του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος αποχώρησε από το δικαστικό σώμα στο τέλος του μηνός προχώρησε με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός.

Στη δήλωσή του μιλάει για έναν άνθρωπο που μέσα από την υπηρεσιακή του διαδρομή υπερασπίστηκε το κράτος δικαίου και τη δημοκρατική νομιμότητα, ενώ πάντοτε υπήρξε ανοικτός στο διάλογο με τους δικηγόρους τους οποίους θεωρούσε συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Και εύχεται το παράδειγμά του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους μελλοντικούς δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Ηγεσία της Δικαιοσύνης

dikastiko.gr

Αναλυτικά η δήλωση του Προέδρου της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρη Βερβεσού:

Με αφορμή την αφυπηρέτηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα αισθάνομαι το θεσμικό και ανθρώπινο καθήκον, τώρα που κλείνει ένας κύκλος προσφοράς του στην Ελληνική Δικαιοσύνη, να αναφερθώ δημόσια στο έργο του απερχόμενου Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, ο οποίος κόσμησε τη Δικαιοσύνη και το αξίωμα που κατείχε.

Καθ’ όλη την υπηρεσιακή του διαδρομή υπερασπίστηκε με ευθύγραμμη συνέπεια το κράτος δικαίου και τη δημοκρατική νομιμότητα.

Συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων και επέδειξε ξεχωριστό ζήλο προκειμένου να επιταχυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Υπήρξε ανοιχτός στον ειλικρινή και απροκατάληπτο διάλογο με τους δικηγόρους, που αντιμετώπιζε ως ισότιμους συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης, με σκοπό πάντοτε τη λυσιτελή αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων του εισαγγελικού και δικηγορικού σώματος.

Εύχομαι το παράδειγμά του να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους μελλοντικούς δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, ώστε -με τα λόγια του ιδίου του Βασίλη Πλιώτα- «το δικαστικό λειτούργημα, το οποίο περιλαμβάνει «συλλήβδην πάσαν αρετήν», να ασκείται ορθά, με βάση τις αιώνια κείμενες αρχές του δικαίου, το Σύνταγμα, τους νόμους της χώρας και τον ανθρωπισμό».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ