Τετάρτη 06 Δεκεμβρίου 2023

Ο επικεφαλής του Χίθροου ζητά να μπει η Ελλάδα στην πράσινη λίστα

Χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών απηύθυναν οι επικεφαλής της British Airways και του αεροδρομίου του Χίθροου του Λονδίνου, υπογραμμίζοντας πως πρέπει να ανοίξουν και άλλες συνδέσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο επικεφαλής του Χίθροου ζητά να μπει η Ελλάδα στην πράσινη λίστα EUROKINISSI

Οι Βρετανοί ιθύνοντες τόνισαν πως στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας θα πρέπει να μπουν η Γαλλία, η Ελλάδα  και η Ισπανία.

Η Βρετανία ήρε την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια σήμερα Δευτέρα , αλλά η κυβέρνηση έχει βάλει στην πράσινη λίστα μόνο 12 χώρεςχωρίς την υποχρέωση οι ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους

Υπουργοί έχουν δηλώσει ότι οι πολίτες δεν θα πρέπει να πηγαίνουν διακοπές σε χώρες που δεν είναι στην «πράσινη λίστα» ενώ ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε την Παρασκευή ότι ο κατάλογος αυτός δεν θα επεκταθεί άμεσα λόγω του κινδύνου των νέων παραλλαγμένων στελεχών του ιού. «Δεν αναμένω ότι θα έχουμε προσθήκες (στη λίστα) πολύ γρήγορα και πράγματι θα διατηρήσουμε ένα πολύ, πολύ αυστηρό καθεστώς στα σύνορα για το άμεσο μέλλον», δήλωσε.

Η Βρετανία έχει συνολικά χαμηλά ποσοστά μολύνσεων χάρη κυρίως στην επιτυχία του εμβολιαστικού της προγράμματος, αλλά αυξάνονται οι ανησυχίες για την ταχεία εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους που εντοπίστηκε αρχικά στην Ινδία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ