Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Ο Γ. Λαγός κάνει “έρανο” (!) για να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα – Εκπίπτουν των αξιωμάτων τους Κασιδιάρης – Παναγιώταρος;

Μία νέα καμπάνια «δικαίωσης» προωθεί ο Γιάννης Λαγός. Αφού εμφανίστηκε για λίγες ώρες στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων και επιχείρησε με διάφορα μέσα να καθυστερήσει τη διαδικασία, έφυγε για Βρυξέλλες, δήλωσε εξ αποστάσεως πως θα επιστρέψει άμεσα εφόσον καταδικαστεί, αλλά μετά την καταδικαστική απόφαση που τον οδηγεί στην φυλακή επιδιώκει με κάθε τρόπο να κάνει χρήση της ασυλίας του ως ευρωβουλευτής.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Γ. Λαγός κάνει “έρανο” (!) για να ξεκινήσει δικαστικό αγώνα – Εκπίπτουν των αξιωμάτων τους Κασιδιάρης – Παναγιώταρος;

Τώρα, έφτασε στο σημείο να κάνει… έρανο για να προχωρήσει στη δικαστική του δικαίωση, όπως λέει. «Είναι αθώοι» αναφέρει στην καμπάνια του ο καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αντιστρέφοντας το μήνυμα που κυριάρχησε το τελευταίο διάστημα όπου αναφερόταν για τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και ακουγόταν σε όλη τη διάρκεια της δίκης πως «δεν είναι αθώοι».

Στην καμπάνια του ο Γιάννης Λαγός καλεί: «Ενισχύστε οικονομικά την προσπάθεια του Γιάννη Λαγού για αποκατάσταση της Δικαιοσύνης. Ζητάμε τη βοήθειά σας! Σας καλούμε να προσφέρετε ό,τι μπορείτε για την αντιμετώπιση των τεράστιων εξόδων που απαιτούνται».

Ο ίδιος μάλιστα σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει χαρακτηριστικά πως «καταθέτοντας κάποιο ποσό στους λογαριασμούς που βλέπετε, βοηθάτε να γκρεμίσουμε το βρώμικο και παράνομο καθεστώς. Θα αποκαλύψω ΠΑΝΤΟΥ το δικαστικό και πολιτικό πραξικόπημα. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ».

«Τρίζουν» τα αξιώματα Κασιδιάρη και Παναγιώταρου

Το δρόμο της έκπτωσης από τα αξιώματά τους ετοιμάζονται, πάντως, να δουν ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Ηλίας Κασιδιάρης και ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, Ηλίας Παναγιώταρος, μετά την απόφαση του Δικαστηρίου και τη φυλάκισή τους.

Σύμφωνα με το www.aftodioikisi.gr , το άρθρο 236α του νόμου 3852/2010 («Καλλικράτης») προβλέπει πως «εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση ποινικού δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της περίπτωσης γ` της παραγράφου 1 του άρθρου 236 ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Επόπτης Ο.Τ.Α. οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εφόσον έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση».

Οι διατάξεις αυτές περιλαμβάνουν σύμφωνα με πληροφορίες Κασιδιάρη και Παναγιώταρο, ωστόσο θολό παραμένει το τοπίο για το τι μέλλει γενέσθαι με άλλους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της «Ελληνικής Αυγής», ονομασία με την οποία είχε κατέλθει η Χρυσή Αυγή στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Νομικοί με τους οποίους συνομίλησε το www.aftodioikisi.gr τόνιζαν ότι «η μόνη λύση για να κηρυχθούν έκπτωτοι είναι να αναληφθεί σχετική νομοθετική πρωτοβουλία από την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών» και κάνει μία καταγραφή των εκπροσώπων της εγκληματικής πλέον οργάνωσης σε περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ