Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Ο Μιχ. Δημητρακόπουλος στο dikastiko.gr: “Δεν πήγα για τουρισμό στο Βέλγιο, όπως γράφουν άσπονδοι φίλοι μου” – Ο Τζόρτζι εκμεταλλευόταν, εν αγνοία της, την πολιτική ιδιότητα της κ. Καϊλή

Ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στο dikastiko.gr αποκαλύπτει ποιά θα είναι η επόμενη κίνηση της Εύας Καϊλή, αφήνει αιχμές για τον Βέλγο εισαγγελέα και στοχεύει τον σύντροφο της ευρωβουλευτή ως υπαίτιο. Απαντά για τη προφορά του στα γαλλικά λέγοντας σκωπτικά “απολογούμαι στους συναδέλφους μου ότι δεν τόνισα όσο έπρεπε την λήγουσα στην λέξη corrumpue”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Μιχ. Δημητρακόπουλος στο dikastiko.gr: “Δεν πήγα για τουρισμό στο Βέλγιο, όπως γράφουν άσπονδοι φίλοι μου” – Ο Τζόρτζι εκμεταλλευόταν, εν αγνοία της, την πολιτική ιδιότητα της κ. Καϊλή eurokinissi

Από τα… γαλλικά μέχρι τις επόμενες κινήσεις της Εύας Καϊλή απαντά στο dikastiko.gr ο συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Πρωταρχικό μέλημα σε συνεργασία με τον Βέλγο συνάδελφό του είναι να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση.

Χαρακτηρίζει «απολύτως ανακριβές» ότι η ευρωβουλευτής προσπάθησε να αποκρύψει στοιχεία, σχολιάζοντας πως οι «βαλίτσες» με χρήματα βρίσκονταν εν αγνοία της στην κοινή κατοικία με τον σύντροφό της, κάτι για το οποίο ενημερώθηκε μετά τη σύλληψη του.

«Εκείνη τη στιγμή είχε δύο επιλογές η μία να καταγγείλει τον πατέρα του παιδιού της στην αστυνομία και η άλλη να απαλλαγεί από την τοξική βαλίτσα και αυτή να κάψει τον πραγματικό κύριο» αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζοντας πως ο σύντροφός της Τζόρτζι και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, εκμεταλλεύτηκε την πολιτική της ιδιότητα.

Μιλάει για ατυχή συλλογισμό του εισαγγελέα των βελγικών αρχών στη διάρκεια της ακρόασης για την απόφαση προφυλάκισης σύμφωνα με το οποίο οι Καταριανοί θα αρπάξουν την Καϊλή.

Εύα Καϊλή

Eurokinissi

Όσο για την γαλλική προφορά του, ο κ. Δημητρακόπουλος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο χιούμορ τις επικρίσεις, αντικρούοντας και αυτές «άσπονδων» φίλων και συναδέλφων. Δεν πήγα για τουρισμό στο Βέλγιο, όπως γράφουν άσπονδοι φίλοι μου» λέει και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Απολογούμαι στους συναδέλφους μου ότι δεν τόνισα όσο έπρεπε την λήγουσα στην λέξη corrumpue. Λάθη κάνω στη ζωή μου, έκανα ένα και στην γαλλική προφορά. Ο αλάνθαστος πρώτος τον λίθο βαλέτω».

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Eurokinissi

Μιχ. Δημητρακόπουλος: Η συνέντευξη στο dikastiko.gr

Τι απαντά η κυρία Καϊλή στις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πως γνώριζε για τις λεγόμενες «βαλίτσες» με χρήματα;

Η θέση της κυρίας Καϊλή, που απηχεί την πραγματικότητα είναι ότι την ύπαρξη μετρητών στην κοινή κατοικία την έμαθε την ημέρα της σύλληψης του συντρόφου της.

Έχει κατηγορηθεί πως προσπάθησε να εξαφανίσει στοιχεία. Πώς το σχολιάζει;

Είναι απολύτως ανακριβές ότι προσπάθησε να αποκρύψει στοιχεία, την ξένη βαλίτσα με τα χρήματα, την οποία θεώρησε ως εστία μολύνσεως μέσα στο σπίτι τους, την απομάκρυνε μέσω του πατέρα της, προκειμένου να πάει στον πραγματικό κύριο αυτής. Εκείνη τη στιγμή είχε δύο επιλογές η μία να καταγγείλει τον πατέρα του παιδιού της στην αστυνομία και η άλλη να απαλλαγεί από την τοξική βαλίτσα και αυτή να κάψει τον πραγματικό κύριο.

Για ποιο λόγο αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της; Ο ίδιος φέρεται να την αθωώνει

Διαβάζοντας την δικογραφία βλέπει με τεράστια λύπη της ότι ο σύντροφός της εκμεταλλευόταν εν αγνοία της το όνομά της και την πολιτική της ιδιότητα. Αυτό είναι προδοσία.

Ποιες θα είναι οι επόμενες νομικές κινήσεις σας;

Η πρώτη κίνηση που κάναμε σε άριστη συνεργασία με τον διακεκριμένο Βέλγο συνάδελφο τον Αντρέ Ριζόπουλο ήταν να αξιοποιήσουμε την σχετικά νηφάλια κατάσταση της Εύας Καιλή και της δυνατότητας της να ανακαλέσει τα γεγονότα στην μνήμη της, και έτσι στην τρίτη κατάθεσή της εξιστόρησε με σαφή τρόπο την αλήθεια. Δεύτερο μέλημα μας είναι να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της με κατ’ οίκον περιορισμό και ηλεκτρονική επιτήρηση.

Qatargate

eurokinissi

Πιστεύετε ότι ο Παντσέρι ήταν ο «εγκέφαλος» της υπόθεσης; Ή υπάρχουν και άλλα στελέχη της Ε.Ε. που εμπλέκονται;

Δεν θέλω να γίνω δημόσιος κατήγορος κανενός των συγκατηγορουμένων της . Στη ζωή μου δεν επιτίθεμαι ποτέ στους συγκατηγορούμενους. Παραμένω μόνο υπερασπιστής.

Δηλώνει πως δεν έχει καμία σκέψη επιστροφής στην Ελλάδα. Γιατί;

Η Ελλάδα είναι πατρίδα της. Δε σκοπεύει να έρθει στην Ελλάδα μέχρι να εκδοθεί δικαστική απόφαση στην υπόθεση που είναι κατηγορούμενη. Το όνειρο της είναι να αθωωθεί ώστε να μπορέσει να κοιτάξει στα μάτια τους συμπολίτες της πάλι.

Αληθεύει ότι ο Βέλγος δικαστής είπε ότι υπάρχει κίνδυνος απαγωγής της κας Καϊλή από Καταριανούς; Τι του απαντήσατε;

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι ενώ ο ανακριτής της υποθέσεως είχε μεστό λόγο, αντιθέτως ο εισαγγελέας κατέφυγε σε ένα πολύ ατυχή συλλογισμό ότι δήθεν οι Καταριανοί θα αρπάξουν την Εύα Καϊλή. Αυτό το επιχείρημα δεν υποτιμά μόνο τη λογική αλλά και τις αρχές ασφαλείας του Βελγίου.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Facebook

Απαντήσατε με εξαιρετικό χιούμορ στα σχόλια για την προφορά σας στα γαλλικά. Στα όσα γράφτηκαν, εντοπίσατε και κάποια στοιχεία – από κάποιους – κακοπροαίρετης διάθεσης απέναντί σας;

Εγώ είμαι δικηγόρος στην Ελλάδα και δεν διεκδικώ δάφνες στο Βέλγιο, ούτε θα πω, αν αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή ότι εγώ είμαι αυτός που συνέβαλε καθοριστικά. Ο Βέλγος συνάδελφος είναι άριστος νομικός και άνθρωπος. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι μου έδωσε την Τήβεννο του αειμνήστου πατέρα του, ώστε να μπορέσω να αγορεύσω μέσα στο ακροατήριο. Αν λοιπόν αποφυλακιστεί η Εύα Καϊλή εγώ θα χειροκροτήσω τον Βέλγο συνάδελφο.

Μέσα στο ακροατήριο στα γαλλικά αλλά με πελοποννησιακή προφορά είπα στον ανακριτή, που συμμετείχε στην διαδικασία και παραδέχτηκε ότι δεν έχει μέχρι στιγμής σοβαρά στοιχεία ενοχής για διαφθορά της Καϊλή, ότι αν δεν στοιχειοθετείται το βασικό αδίκημα της δωροδοκίας -διαφθοράς, δεν στοιχειοθετείται και το εξαρτώμενο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Ήταν το κομμάτι που είχα προετοιμάσει σε συνεννόηση με τον Αντρέ να αναπτύξω στο ακροατήριο.

Δεν πήγα για τουρισμό στο Βέλγιο, όπως γράφουν άσπονδοι φίλοι μου. Έχω ζήσει ένα χρόνο στο Παρίσι το 1985-86, έχω κάνει τις διακοπές μου στις Βρυξέλλες. Για την ιστορική αλήθεια, το κείμενο της αγόρευσης μου το είχα γράψει στα ελληνικά και το μετέφρασε στα γαλλικά η συνεργάτιδά μου Χρυσούλα Κανέλλου. Μέρος της αγορεύσεως μου το διάβασα και μέρος αυτής το είπα προφορικά. Απολογούμαι στους συναδέλφους μου ότι δεν τόνισα όσο έπρεπε την λήγουσα στην λέξη corrumpue. Λάθη κάνω στη ζωή μου, έκανα ένα και στην γαλλική προφορά. Ο αλάνθαστος πρώτος τον λίθο βαλέτω.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ