Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Ποια είναι τα νέα μέλη του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους δικηγόρους

Η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα για όσους θα αναλάβουν καθήκοντα από τις αρχές του 2023 και για δύο χρόνια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποια είναι τα νέα μέλη του Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους δικηγόρους freepik

Στη συγκρότηση του νέου Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου Δικηγόρων προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σύμφωνα με την απόφασή του που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Δικηγόρων θα αναλάβει καθήκοντα για διετή θητεία από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2025 βάσει και των σχετικών εγγράφων – προτάσεων από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο

FREEPIK

Συγκρότηση Ανωτάτου Πειθαρχικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση το νέο Συμβούλιο θα αποτελείται από:

  1. Τη Μαρία ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Μιχαήλ Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ως Πρόεδρο του Συμβουλίου, με αναπληρώτριά της τη Μαρία ΒΑΣΔΕΚΗ του Ανδρέα Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.
  2. Τη Σοφία ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ του Γεωργίου, Αρεοπαγίτη, ως τακτικό μέλος του Συμβουλίου, με αναπληρωτές αυτής, σε περίπτωση κωλύματός της, τους Χρήστο ΝΑΣΤΑ του Σωτηρίου και Μαρία – Μάριον ΔΕΡΕΧΑΝΗ του Βασιλείου, Αρεοπαγίτες.
  3. Τους Θεόδωρο ΓΕΩΡΓΑΚΗ του Γεωργίου, δικηγόρο Αθηνών, Ευάγγελο ΖΑΜΠΙΤΗ του Στέργιου, δικηγόρο Θεσσαλονίκης και Δημήτριο ΠΟΛΛΑΛΗ του Ηλία, δικηγόρο Πειραιά, ως τακτικά μέλη του Συμβουλίου, με αναπληρωτές αυτών τους: Ανδρέα ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ του Θεοφάνη, δικηγόρο Αθηνών, Ευστράτιο ΚΑΡΒΕΛΗ του Παναγιώτη, δικηγόρο Αθηνών, Δημήτριο ΜΑΝΩΛΗ του Εμμανουήλ, δικηγόρο Αθηνών, Χριστίνα ΚΟΥΝΤΟΥΡΗ του Φιλίππου, Ανδρέα ΤΑΓΑΡΑΚΗ του Ευστρατίου, δικηγόρο Θεσσαλονίκης και Θεμιστοκλή ΜΑΜΑΚΟ του Νικολάου, δικηγόρο Αθηνών.

Καθήκοντα Γραμματέα του Συμβουλίου θα ασκεί ο Γραμματέας του Αρείου Πάγου ή ο νόμιμος αναπληρωτής του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ