Σάββατο 04 Δεκεμβρίου 2021

Οι δικαστές στηρίζουν τους δικαστικούς υπαλλήλους για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων

Βασικό αίτημα της ΕνΔΕ όπως και της ΟΔΥΕ, που προχώρησε σήμερα σε τρίωρη πανελλαδική στάση 12 με 3 το μεσημέρι.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι δικαστές στηρίζουν τους δικαστικούς υπαλλήλους για την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων

ΕνΔΕ: Μόνιμη παθογένεια του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, που επηρεάζει την ταχύτητα του, χαρακτηρίζει την υποστελέχωση των Δικαστηρίων η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που με ανακοίνωσή της στηρίζει την κινητοποίηση των δικαστικών υπαλλήλων όπου έχει ως βασικό αίτημα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων.

Πρόκειται για πάγιο αίτημα και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, όπως επισημαίνεται, καθώς η έλλειψη προσωπικού έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση ιδίως στα μεγάλα Δικαστήρια της χώρας. Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων

ΕνΔΕ: Στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει

«Με αφορμή το από 18.11.2021 έγγραφο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων περί προκήρυξης τρίωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας για την Τρίτη 23.11.2021 από 12.00 έως 15.00, όπου ως πρώτο αίτημα προτάσσεται η κάλυψη όλων των οργανικών κενών δικαστικών υπαλλήλων, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπενθυμίζει, ότι η υποστελέχωση των Δικαστηρίων από το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί μόνιμη παθογένεια του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, η οποία επηρεάζει πρωτίστως την ταχύτητά του. Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια με συνταξιοδοτήσεις και αποχωρήσεις δικαστικών υπαλλήλων χωρίς να αναπληρώνονται με νέες προσλήψεις έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση ιδίως στα μεγάλα Δικαστήρια της Χώρας. Πάγιο αίτημα και της Ένωσής μας είναι η άμεση κάλυψη όλων των υφιστάμενων κενών στις θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων».

Οι δικαστικοί υπάλληλοι προχωρούν σήμερα σε προειδοποιητική κινητοποίηση πραγματοποιώντας τρίωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ).

Λέγοντας «δεν πάει άλλο» όπως έγραψε το dikastiko.gr δίνουν ραντεβού στο υπουργείο Δικαιοσύνης έξω από το οποίο θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη μία το μεσημέρι, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε άλλα σημεία της χώρας. ΕνΔΕ

Με απόφασή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τη σχετική ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, στηρίζει την 3ωρη στάση εργασίας και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η έλλειψη προσωπικού, οι καθηλωμένοι μισθοί αλλά και σημαντικά προβλήματα στις κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές οδήγησαν την ΟΔΥΕ να προχωρήσει σε αυτή την προειδοποιητική κινητοποίηση.

Σύμφωνα με την ΟΔΥΕ το πλαίσιο των διεκδικήσεων είναι:

ΕνΔΕ
  •  Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στα Δικαστήρια (άμεση στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών με ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων που απομένουν από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ το 2017, με προκήρυξη νέου διαγωνισμού πρόσληψης τουλάχιστον 1.000 θέσεων Δικαστικών Υπαλλήλων όλων των κλάδων και κατηγοριών και συμμετοχή στον προσεχή κύκλο κινητικότητας στο δημόσιο)
  • Αναπλήρωση όλων των μισθολογικών μας απωλειών από τις περικοπές των μνημονίων. ( 13ος -14ος μισθός, εισφορά αλληλεγγύης κλπ)
  • ΑΜΕΣΗ επαναθεσμοθέτηση του επιδόματος Ειδικών Συνθηκών εργασίας.
  • Πληρωμή όλων των υπερωριών.
  • Επέκταση των υποδομών σε όλη τη χώρα (μηχανοργάνωση, ηχογράφηση-αποηχογράφηση σε όλα τα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια με άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, για τη στελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών, ώστε να σταματήσει η εξάρτηση από ιδιωτικές εταιρείες)
  • Άμεση έκδοση ΚΥΑ για την επαναλειτουργία του ειδικού λογαριασμού αλληλεγγύης στο πρώην Ταμείο Αρωγής.
  • Αύξηση, τουλάχιστον διπλασιασμός των οδοιπορικών των Επιμελητών που παραμένουν παγωμένα εδώ και χρόνια.
  • Να εργαζόμαστε σε σύγχρονες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας! Με στέγαση των Δικαστικών Υπηρεσιών σε σύγχρονα ασφαλή κτίρια με μέτρα προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Ουσιαστική βελτίωση και αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής.
ΕνΔΕ
  • Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας. Δωρεάν τακτικά τεστ για όλους, προληπτικά μέτρα αποφυγής του συγχρωτισμού, ατομικά μέτρα προστασίας, απολυμάνσεις και στελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών με ιατρικό προσωπικό.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, συντήρησης και φύλαξης για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών.

«Η αναμονή και η εναπόθεση των ελπίδων μας πότε στη μία και πότε στην άλλη κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά. Ίσα-ίσα, τα αντιλαϊκά μέτρα των προηγούμενων συμπληρώνονται με αυτά των επόμενων. Με τον δικό μας οργανωμένο, συλλογικό αγώνα μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος για να έχουμε κατακτήσεις, για να βελτιώσουμε τις συνθήκες εργασίας μας» τονίζει η Ομοσπονδία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ