Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Οι δικηγόροι για τον Μπελέρη: Αντιπροσωπεία τον επισκέφθηκε στις φυλακές – Δ. Βερβεσός: “Παραβιάζεται το δικαίωμα πολιτικής έκφρασης” – ΦΩΤΟ

Για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στον Φρ. Μπελέρη και του δήλωσαν ότι θα του συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους δικαστικούς αγώνες του.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι δικηγόροι για τον Μπελέρη: Αντιπροσωπεία τον επισκέφθηκε στις φυλακές – Δ. Βερβεσός: “Παραβιάζεται το δικαίωμα πολιτικής έκφρασης” – ΦΩΤΟ dsa.gr

Στο πλευρό του εκλεγμένου και φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας , Φρέντυ Μπελέρη οι δικηγόροι, εκφράζοντας για μία ακόμη φορά τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο στο δικαστικό του αγώνα.

Ειδικότερα, τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας Διονύσιο-Άλφρεντ Μπελέρη , που παραμένει κρατούμενος, επισκέφθηκε την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου στις φυλακές Δυρραχίου, αντιπροσωπεία της Συντονιστικής  Ολομέλειας των Προέδρων των  Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος , αποτελούμενη από τον Προέδρο της Δ. Βερβεσό (πρόεδρο ΔΣΑ) και τον Χρ. Παισιο, πρόεδρο του ΔΣ της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Οι Έλληνες δικηγόροι, για μια ακόμα φορά εξέφρασαν την αλληλεγγύη και την στήριξη τους στον Φρ. Μπελέρη και του δήλωσαν ότι θα του συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο στους δικαστικούς αγώνες του.

Η αντιπροσωπεία της Ολομέλειας συναντήθηκε επίσης με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιο και με την πρέσβη της Ελλάδος στην Αλβανία   Κωνσταντίνα Καμίτση.

Την αντιπροσωπεία στις συναντήσεις της συνόδευαν ο βουλευτής του Αλβανικού Κοινοβουλίου με το  Κόμμα Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και Πρόεδρος της «Ομόνοιας», Βαγγ. Ντούλες και ο δικηγόρος Αθηνών Αρ. Κατσαλίδας.

Οι δικηγόροι για τον Μπελέρη

dsa.gr

Στο πλευρό Μπελέρη οι δικηγόροι: Αυθαίρετη άρνηση των αλβανικών αρχών

Για επανειλημμένες παραβιάσεις διεθνών συνθηκών όπως και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κάνει λόγο η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, και για το λόγο αυτό ήταν οι δικηγόροι στο πλευρό του Φρέντη Μπελέρη κατά την ακρόαση του νέου αιτήματος αποφυλάκισής του.

«Η κράτηση Μπελέρη και η αυθαίρετη άρνηση των αλβανικών δικαστηρίων να του επιτρέψουν να ορκιστεί ως δήμαρχος, να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να ασκήσει τα καθήκοντά του, παραβιάζει το δικαίωμα της πολιτικής έκφρασης» επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.

Aντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της Δ. Βερβεσό και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της Ι.Π. Μεσολογγίου Χ. Παισιο, παρέστη στο δικαστήριο των Τιράνων, όπου συζητήθηκε η εκ νέου επανεξέτασης της προφυλάκισής του του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν και ο Πάτρικ Χένρυ, Πρόεδρος των Ευρωπαίων Δικηγόρων χωρίς σύνορα, πρ. Πρόεδρος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου των Δικηγόρων Ευρώπης (CCBE) και πρ. πρόεδρος του ΔΣ Λιέγης και ο δικηγόρος Αθηνών Άρης Κατσαλίδας.

Οι δικηγόροι για τον Μπελέρη

dsa.gr

«Στην περίπτωση Μπελέρη το μέτρο της προφυλάκισής του παραβιάζει το δικαίωμα του να ασκήσει τα καθήκοντά ως εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας. Το καθήκον ενός εκλεγμένου αντιπροσώπου είναι να εκπροσωπεί το εκλογικό του σώμα, να εκφράζει τις ανησυχίες των δημοτών και να υπερασπίζεται τα συμφέροντά τους. Ακόμη περισσότερο, αυτό ισχύει εάν οι κατηγορίες εναντίον αυτού του εκπροσώπου έχουν πολιτική βάση» ανέφερε η Ολομέλεια.

«Το μέτρο προφυλάκισης που επιβλήθηκε στον Μπελέρη τόσο από το Πρωτοδικείο Αυλώνας όσο και από τα δικαστήρια του ΣΠΑΚ στα Τίρανα είναι εξαιρετικά αυστηρό, αν όχι αυθαίρετο, διότι καταλήγει να εμποδίζει τον Μπελέρη να ασκήσει την εντολή του ως εκλεγμένος δήμαρχος. της Χειμάρρας. Η αλβανική κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να εξετάσει λιγότερο αυστηρά μέτρα για τη διασφάλιση του δικαιώματος του Μπελέρη να ασκεί τα καθήκοντά του ως εκλεγμένος δήμαρχος της Χιμάρας» προσθέτει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ