Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023

Οι ποδηλάτες δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα – Η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Ακυρώθηκε πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας κατά τη χρήση ποδηλάτου σε δημόσιο δρόμο.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι ποδηλάτες δεν χρειάζεται να φοράνε μάσκα – Η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη EUROKINISSI

Στη διαγραφή προστίμου για τη μη χρήση μάσκας σε ποδηλάτη, που βρισκόταν σε δημόσιο χώρο προχώρησε η Τροχαία μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Ο ποδηλάτης, που εισέπραξε το πρόστιμο, υπέβαλε ένσταση κατά της πράξης επιβολής προστίμου. Ωστόσο, απορρίφθηκε στις αρμόδιες αρχές. Στη συνέχεια, διαμαρτυρήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη για μη αιτιολογημένη απόρριψη των αντιρρήσεων του κατά της Πράξης Επιβολής Προστίμου, με την οποία βεβαιώθηκε η παράβαση της μη χρήσης μάσκας κατά την οδήγηση ποδηλάτου σε δημόσιο δρόμο.

Από την έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής ως προς το ισχύον πλαίσιο σε σχέση με την υποχρέωση χρήσης μάσκας από αθλούμενους/αθλητές προέκυψε ότι, ναι μεν η περίπτωση της άθλησης δεν περιλαμβάνεται στις περιπτώσεις, όπως ρητώς προβλέπονται στο άρθρο 2 της ισχύουσας κατά τον κρίσιμο χρόνο ΚΥΑ. συνήγορος του πολίτη

Ωστόσο, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις, οι οποίες δόθηκαν από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης κρίσεων «σχετικά με την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που ισχύει για το επίπεδο 3 και 4, δηλαδή τις πορτοκαλί και κόκκινες περιοχές, εξαιρούνται από αυτή οι συμμετέχοντες σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εξωτερικό χώρο και κατά τη διάρκεια της άσκησης αποκλειστικά και μόνο».

Μετά την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, η Τροχαία με απαντητικό έγγραφό της, τον ενημέρωσε πως κατόπιν επανεξέτασης, έγινε αποδοχή της ένστασης του ενδιαφερομένου ως βάσιμης, θέτοντας τη σχετική πράξη επιβολής προστίμου στο αρχείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ