Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021

Οι συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

 Διαδικτυακή εκδήλωση οργανώνει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA Greece) στις 6 το απόγευμα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Με στόχο την ανάδειξη της κατάστασης εθνικού σωφρονιστικού συστήματος της χώρας και με αφορμή την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Ε.) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA Greece)  διοργανώνουν την Πέμπτη 27/5 και ώρα 18:00, διαδικτυακή εκδήλωση μέσω Facebook Live με θέμα “Οι συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα υπό το πρίσμα της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης”.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της κατάστασης του εθνικού σωφρονιστικού συστήματος και ειδικών ζητημάτων στα οποία ρίχνει φως η τελευταία έκθεση της ειδικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης με αντικείμενο Prevention of Torture and Inhuman or Degrading Treatment or Punishment (εν συντομία CPT).

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα υπάρξει μια συνοπτική παρουσίαση της τρέχουσας κατάστασης και του περιεχομένου της έκθεσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Κεντρικοί εισηγητές είναι οι: Μαρίνος Σκανδάμης, Δρ. Νομικής, τέως Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής & Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Κων/νος Καραγκούνης, τ. Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το σωφρονιστικό σύστημα & Βουλευτής.

Διονύσιος Καλαματιανός, Δικηγόρος, Αν. Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη & Βουλευτής.

Περισσότερα για την εκδήλωση και τη γενικότερη δράση της CPT στη  σελίδα: https://www.coe.int/en/web/cpt

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ