Τετάρτη 08 Δεκεμβρίου 2021

Ομαδικές αγωγές από τους δικηγόρους γιατί δεν μπήκαν στις επιστρεπτέες 1,2,3

Οι δικηγόροι εκτός από την ομαδική αγωγή, προσδοκούν και σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό την οποία έχουν ήδη ζητήσει με επιστολή τους.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ομαδικές αγωγές από τους δικηγόρους γιατί δεν μπήκαν στις επιστρεπτέες 1,2,3

Ομαδικές αγωγές κατά του δημοσίου θα υποβάλλουν άμεσα οι δικηγόροι της χώρας καθώς πως αποκλείστηκαν αδίκως από τις επιστρεπτέες προκαταβολές 1,2,3 . Για το λόγο αυτό θα διανεμηθεί δικόγραφο σε όλους τους δικηγόρους για να γίνει ομαδική αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια.

Συγκεκριμένα η Συντονιστική Επιτροπή έχει εκπονήσει σχέδιο δικογράφου για άσκηση ομαδικών αγωγών, το οποίο θα διανείμει σε όλους τους συναδέλφους, λόγω του αδικαιολόγητου αποκλεισμού τους, κατά παράβαση της αρχής της ισότητας, από την ενίσχυσή τους μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής 1,2 και 3”.

Υπενθυμίζεται πως οι δικηγόροι στην επιστολή τους στον πρωθυπουργό , με την οποία του ζητούν συνάντηση, αναφέρουν πως “…η ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και στήριξη των επιστημόνων από την Πολιτεία επιβάλλεται είναι σήμερα αναγκαία περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Την επιβάλλουν και λόγοι αξιοπρέπειας και αναγνώρισης του θεσμικού τους ρόλου.

Οι επιστήμονες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας καθώς σε αυτούς απευθύνεται ο πολίτης για την αντιμετώπιση κάθε σημαντικού του ζητήματος (υγείας, δικαστικής προστασίας, ρύθμισης πολεοδομικών θεμάτων κ.ο.κ.) και συνεπικουρούν την Πολιτεία στο έργο της.

Ζητούμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε αναλυτικά για την κατάσταση που επικρατεί στους κλάδους μας και να σας παρουσιάσουμε συγκεκριμένες και λυσιτελείς προτάσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Είναι διακηρυγμένη θέση σας, άλλωστε, η στήριξη των πληττόμενων κλάδων της οικονομίας και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας και η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής”

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ