Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

O καταγγελλόμενος φαίνεται πως εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση Freepik

Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης ο οποίος, όπως αποκάλυψε η Voria.gr, καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε ουσιαστικά σε παραίτηση, έπειτα από απαίτηση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Όπως αποκάλυψε η Voria.gr, σε βάρος του συγκεκριμένου διοικητή κεντρικού, μικρομεσαίας δυναμικότητας, νοσοκομείου της πόλης, υπήρχε έγγραφη καταγγελία από την υποδιευθύντρια του νοσοκομείου η οποία τον κατηγορεί ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά.

Καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση: Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με πηγή του νοσοκομείου, πριν από λίγες ημέρες η υποδιευθύντρια εξήλθε αναστατωμένη και σε έξαλλη κατάσταση από το γραφείο του διοικητή. Αφού δήλωσε προφορικά προς τους συναδέλφους της ότι υποβάλλει την παραίτησή της, στη συνέχεια συνέταξε έγγραφη καταγγελία την οποία προώθησε στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας.

Παραιτήθηκε διοικητής νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης

Freepik

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, με το που κατατέθηκε χθες 7 Οκτωβρίου η καταγγελία της υποδιευθύντριας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης ενημέρωσε αμέσως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τον υπουργό Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εντολή που δόθηκε από τον υπουργό ήταν να ζητηθεί αμέσως η παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου, όπως και έγινε. Κατόπιν αυτών, ο καταγγελλόμενος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, η πράξη αποδοχής της οποίας υπογράφεται εντός της ημέρας.

Η Voria.gr απευθύνθηκε στον κ. Μπογιατζίδη ο οποίος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες. Επιπλέον, προσέθεσε, ότι κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού, η καταγγελία διαβιβάστηκε και στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην πρόεδρο Εφετών

freepik

Όπως έγραψε η Voria.gr, στο υπουργείο Υγείας, ακόμη και πριν από το συγκεκριμένο σοβαρό περιστατικό, υπήρχε προβληματισμός για τον εν λόγω διοικητή καθώς στο νοσοκομείο είχαν συμβεί τους τελευταίους μήνες αρκετά γεγονότα τα οποία εξέθεταν τη διοίκηση, αλλά και το ίδιο το υπουργείο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε κίνδυνος ακόμη και για ασθενείς οι οποίοι νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ωστόσο, για άγνωστους λόγους, δεν προχώρησε η αντικατάστασή του, παρότι υπήρχαν τέτοιες εισηγήσεις.

Πηγή: voria.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ