Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Παρέμβαση- μήνυμα της Γ. Αδειλίνη: “Έχουμε και ατομική ευθύνη για την εικόνα του “Εισαγγελέα” στην κοινωνία” – Στόχος η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων

Το μήνυμα της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για την έναρξη του δικαστικού έτους. Τι λέει η ΕνΔΕ.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση- μήνυμα της Γ. Αδειλίνη: “Έχουμε και ατομική ευθύνη για την εικόνα του “Εισαγγελέα” στην κοινωνία” – Στόχος η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων Γεωργία Αδειλίνη

Στη διαφύλαξη του κύρους του εισαγγελικού θεσμού και στην ανάγκη οι υπηρετούντες – δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί – να προχωρούν σε ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων αναφέρθηκε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με αφορμή την έναρξη του νέου δικαστικού έτους.

Σε ανακοίνωσή της η κυρία Γεωργία Αδειλίνη, που κρατάει το τιμόνι της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου μίλησε για «σωστή οργάνωση του χρόνου μας και των ενεργειών μας» και χαρακτήρισε «πρόκληση που καλεί τον Εισαγγελέα, ως εγγυητή της νομιμότητας, αλλά και των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, να επαγρυπνεί αλλά και να μάχεται σε καθημερινή βάση, για την επιβολή του δικαίου και την προστασία των αδυνάτων».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στη συμμετοχή των συγκεκριμένων λειτουργών «στον τομέα της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης» όπου όπως ανέφερε η κυρία Αδειλίνη θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στην «ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων που χειριζόμαστε, με σωστή οργάνωση του χρόνου μας και των ενεργειών μας».

Ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων: Οι συστάσεις Αδειλίνη

«Να αντιμετωπίσουμε, εργαζόμενοι από κοινού, κάθε είδους πρόκληση που καλεί τον Εισαγγελέα, ως εγγυητή της νομιμότητας, αλλά και των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, να επαγρυπνεί αλλά και να μάχεται σε καθημερινή βάση, για την επιβολή του δικαίου και την προστασία των αδυνάτων» τόνισε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη.

«Επιδίωξή μου είναι η ανάλογη προς την πιο πάνω συνεργασία να γενικευτεί μεταξύ όλων μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς μας που απασχολούν την κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, εργαζόμενοι από κοινού, κάθε είδους πρόκληση που καλεί τον Εισαγγελέα, ως εγγυητή της νομιμότητας, αλλά και των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, να επαγρυπνεί αλλά και να μάχεται σε καθημερινή βάση, για την επιβολή του δικαίου και την προστασία των αδυνάτων» υπογράμμισε.

Παρέμβαση της Αδειλίνη

EYROKINISSI

Και σημείωσε: «Προτίθεμαι, εξάλλου, επειδή γνωρίζω την επιβάρυνση του πρώτου βαθμού ως προς το θέμα αυτό, να μεριμνήσω, ώστε με την ανάλογη πρόβλεψη σε όλους τους Κανονισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας των Εισαγγελιών Εφετών της Χώρας, να παρέχεται συνδρομή στους Εισαγγελείς Ανηλίκων και από Εισαγγελείς Εφετών, που θα εποπτεύουν το εν λόγω αντικείμενο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

Αγαπητές και Αγαπητοί μου συνάδελφοι,

Σας εύχομαι καλή δικαστική χρονιά με υγεία.

Ως εποπτεύουσα τις υποθέσεις προστασίας των ανηλίκων είχα τη χαρά να συνεργαστώ προσωπικά με πολλούς από εσάς, ιδίως του πρώτου βαθμού και πιστεύω πως καταφέραμε μαζί να αντιμετωπίσουμε, τις περισσότερες φορές με επιτυχία, δύσκολα ζητήματα σχετικά με μία από τις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας, που απαιτούσαν συντονισμό των προσπαθειών μας. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία μας αυτή.

Προτίθεμαι, εξάλλου, επειδή γνωρίζω την επιβάρυνση του πρώτου βαθμού ως προς το θέμα αυτό, να μεριμνήσω, ώστε με την ανάλογη πρόβλεψη σε όλους τους Κανονισμούς Εσωτερικής Λειτουργίας των Εισαγγελιών Εφετών της Χώρας, να παρέχεται συνδρομή στους Εισαγγελείς Ανηλίκων και από Εισαγγελείς Εφετών, που θα εποπτεύουν το εν λόγω αντικείμενο.

Επιδίωξή μου είναι η ανάλογη προς την πιο πάνω συνεργασία να γενικευτεί μεταξύ όλων μας σε όλους τους τομείς αρμοδιότητάς μας που απασχολούν την κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε, εργαζόμενοι από κοινού, κάθε είδους πρόκληση που καλεί τον Εισαγγελέα, ως εγγυητή της νομιμότητας, αλλά και των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας, να επαγρυπνεί αλλά και να μάχεται σε καθημερινή βάση, για την επιβολή του δικαίου και την προστασία των αδυνάτων.

Ειδικότερα ως προς τη συμμετοχή μας στον τομέα της απονομής της ποινικής δικαιοσύνης, πιστεύω ότι η εργατικότητα, η ταχεία διεκπεραίωση των υποθέσεων που χειριζόμαστε, με σωστή οργάνωση του χρόνου μας και των ενεργειών μας, ώστε να μη χρειάζεται περισσότερος μόχθος απ’ αυτόν που ο καθένας μας αναμφίβολα καταβάλλει σε καθημερινή βάση, αλλά και ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων μας με νηφαλιότητα, ευπρέπεια, αποφασιστικότητα και αμεροληψία, κυρίως δε με απόλυτη αφοσίωση στο Σύνταγμα και τους νόμους, θα εμπεδώσει την εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ εμάς.

Και τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι ο καθένας / η καθεμία από εμάς εκπροσωπεί το σύνολο των Εισαγγελέων κατά την άσκηση των καθηκόντων του / της, με τρόπο ώστε έχουμε και ατομική ευθύνη για την εικόνα του «Εισαγγελέα» στην κοινωνία και τη διαφύλαξη του κύρους του εισαγγελικού θεσμού, που είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση της σημαντικής αποστολής μας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Γεωργία Ευθ. Αδειλίνη»

ΕνΔΕ: «Ανάδειξη του έργου του Δικαστή, δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος»

Σε ανάλογο μήνυμα για την έναρξη του δικαστικού έτους προχώρησε η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ), αναφέροντας πως προτεραιότητα είναι η «διαφύλαξη και ενδυνάμωση του κύρους της Δικαιοσύνης, ο εκσυγχρονισμός αυτής, η ανάδειξη του έργου του Δικαστή, η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος».

Στην ανακοίνωση της ΕνΔΕ που υπογράφεται από την πρόεδρο Μαργαρίτα Στενιώτη, επισημαίνεται:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εύχεται σε όλους τους Συναδέλφους καλό δικαστικό έτος με υγεία και δύναμη στην άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων.

Παρέμβαση της Αδειλίνη

Freepik

Η Ένωσή μας, με σεβασμό στη θεμελιώδη αρχή της διάκρισης των εξουσιών, αποτελεί εγγύηση διαφύλαξης της προσωπικής και λειτουργικής Ανεξαρτησίας των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών της Χώρας και προστασίας των δικαιωμάτων όλων των πολιτών.

Η διαφύλαξη και ενδυνάμωση του κύρους της Δικαιοσύνης, ο εκσυγχρονισμός αυτής, η ανάδειξη του έργου του Δικαστή, η δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος άσκησης του Δικαστικού Λειτουργήματος,  σε συνεργασία πάντοτε με τους Συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης και τους άμεσους συνεργάτες μας, τους Δικαστικούς Υπαλλήλους αποτελούν πρωταρχικό μας στόχο και αυτό το δικαστικό έτος. Καλή δικαστική χρονιά με υγεία, δημιουργικότητα και αισιοδοξία!».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ