Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Πετράλωνα: “Μπλόκο” σε έξωση από την οικία τους, μητέρας και γιου με ειδικές ανάγκες, μετά από κινητοποίηση – ΒΙΝΤΕΟ

Πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν μητέρα και γιος με ειδικές ανάγκες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πετράλωνα: “Μπλόκο” σε έξωση από την οικία τους, μητέρας και γιου με ειδικές ανάγκες, μετά από κινητοποίηση – ΒΙΝΤΕΟ 902.gr

Εμπόδιο στην απόπειρα έξωσης μιας οικογένειας στα Πετράλωνα, στάθηκε την Παρασκευή η μαζική κινητοποίηση φορέων, εργαζομένων και κατοίκων της γειτονιάς.

Απόπειρα έξωσης στα Πετράλωνα: Δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το 902.gr, πρόκειται για προσφυγικό σπίτι στο οποίο κατοικούν μητέρα και γιος με ειδικές ανάγκες. Ο πατέρας πέθανε πριν ένα χρόνο και δυσκολεύτηκαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του δανείου.

Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, ο πλειστηριασμός του σπιτιού έγινε πέρσι, ενώ φέρεται να είναι σε εξέλιξη δικαστική διαμάχη. Ωστόσο ο νέος ιδιοκτήτης που το απέκτησε στον πλειστηριασμό απαιτεί τώρα το ακίνητο και προχωρά σε έξωση.

Αυτό επιχειρήθηκε να γίνει και σήμερα Παρασκευή 2 Ιουνίου συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων, ωστόσο η διαμαρτυρία που έλαβε χώρα έξω από το σπίτι της οικογένειας ματαίωσε αυτή την εξέλιξη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το 902.gr, η αξία του ακινήτου αυτού στα άνω Πετράλωνα ξεπερνά κατά πάρα πολύ το ύψος του δανείου, ενώ φέρεται να είναι η τέταρτη περίπτωση οικογένειας με ανάπηρο μέλος που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο.

Στο πλευρό της οικογένειας βρέθηκε κλιμάκιο του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων οι υποψήφιοι βουλευτές του Κόμματος Γιώργος Στεφανάκης, Χάρης Χουρδάκης, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Χρήστος Κατσώτης, οι οποίοι δήλωσαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στην οικογένεια που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο.

Πηγή: 902.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ