Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023

Στο “κόκκινο” οι πλειστηριασμοί: Λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις – Η ενημερωτική εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά με το δήμο Κορυδαλλού – ΦΩΤΟ

Η νέα γενιά κόκκινων δανείων και οι 70.000 δανειολήπτες με ρήτρα σε ελβετικό φράγκο που παραμένουν απροστάτευτοι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο “κόκκινο” οι πλειστηριασμοί: Λαμβάνουν εκρηκτικές διαστάσεις – Η ενημερωτική εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά με το δήμο Κορυδαλλού – ΦΩΤΟ freepik

Για ένα εκρηκτικό μίγμα που απειλεί την κοινωνική συνοχή έκαναν λόγο οι συμμετέχοντες στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά με τον Δήμο Κορυδαλλού με θέμα «Υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Προστασία πρώτης κατοικίας – Το εκρηκτικό μίγμα που απειλεί την κοινωνική συνοχή. Υπάρχει απάντηση;».

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες και να συζητηθούν μέτρα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς παρατηρείται πληθώρα πλειστηριασμών και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, ενώ 70.000 δανειολήπτες με ρήτρα σε ελβετικό φράγκο παραμένουν απροστάτευτοι και εμφανίζεται νέα γενιά κόκκινων δανείων λόγω αύξησης των επιτοκίων. Στα ανωτέρω πρέπει να προστεθεί και το φαινόμενο που παρατηρείται με καταχρηστικές συμπεριφορές των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων.

Από την πλευρά των συμμετεχόντων στην εκδήλωση, προτάθηκε να ληφθούν μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας και να υπάρξει νομοθετικά μεγάλη αύξηση των εισοδηματικών, περιουσιακών και οικονομικών ορίων για το χαρακτηρισμό ενός νοικοκυριού ως ευάλωτου, ενώ επισημάνθηκε επίσης πως πρέπει οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων να υποχρεωθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της πλατφόρμας εξωδικαστικού συμβιβασμού.

«Η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα» τονίστηκε. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ηλίας Κλάππας.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Τζώρτζια Κοντράρου, ενώ εισηγήσεις απηύθυναν η γενική γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Παναγιώτα Μπουρλετίδου, η δικηγόρος Πειραιά Έλλη Ντεντιδάκη και ο αντιδήμαρχος Κορυδαλλού επί προγραμμάτων ενημέρωσης ευάλωτων νοικοκυριών Σπύρος Κασιδιάρης.

Την εκδήλωση τίμησαν η κα Μερόπη Κατσάνου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού, ο κ. Γιώργος Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Τεχνικών & Οικονομικών υπηρεσιών, η κα Ιωάννα Καλομπράτσου δικηγόρος Πειραιά και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα ισότητας, η κα Καίτη Κυλάκου, δικηγόρος Πειραιά και υποψήφια βουλευτής, η κα Μαρία Αλεξάνδρου Γιαννακάκη υποψήφια βουλευτής και δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού, ο κ. Σόλων Κατσίβελας υποψήφιος βουλευτής, ο κ. Θεόδωρος Τερζής  υποψήφιος βουλευτής και ο κ. Γιάννης Περσίδης δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και υποψήφιος βουλευτής.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν οι υποψήφιοι βουλευτές Τρύφων Αλεξιάδης και Γιάννης Ραγκούσης.

Εκδήλωση Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά

piraeus365.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ