Πλαστά πιστοποιητικά: Η “εγκέφαλος” του κυκλώματος από τον Παλαμά πληρώνεται ακόμη με το 50% του μισθού της

Παίρνει ακόμα μέρος του μισθού της η 44χρονη που φέρεται να βρίσκεται πίσω από το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά.

NEWSROOM
Πλαστά πιστοποιητικά: Η “εγκέφαλος” του κυκλώματος από τον Παλαμά πληρώνεται ακόμη με το 50% του μισθού της

Αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την 44χρονη διοικητική υπάλληλο που φέρεται να “έτρεχε” το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά και έπαιρνε χρήματα για να τα δίνει σε αρνητές του εμβολίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η 44χρονη εγκέφαλος εξακολουθεί να πληρώνεται με το 50% του μισθού της διότι δεν έχει τελεσιδικήσει η σχετική απόφαση για την υπόθεση της και είναι σε αργία.

Παράλληλα, ενώ οι «μαϊμού» εμβολιασμένοι – υγειονομικοί μεταξύ των οποίων και η αδερφή της, που βρίσκονται σε αναστολή, έχουν μετανιώσει και θέλουν να εμβολιαστούν το σύστημα τους δείχνει κανονικά εμβολιασμένους και δεν μπορούν να εμβολιαστούν.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα έκανε και εξαγωγές «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς από το κέντρο υγείας του Παλαμά Καρδίτσας φαίνεται να έχουν  «ταξιδέψει» πιστοποιητικά στην Σουηδία και την Κύπρο.

Ένα ενδιαφέρον περιστατικό που αναδεικνύει την σοβαρότητα της υπόθεσης είναι το γεγονός πως μια πελάτισσα του κυκλώματος που είχε δώσει αρχικά 400 ευρώ για να πάρει τέτοιο πιστοποιητικό όταν μετάνιωσε τα εφτά μέλη που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση της γύρισαν πίσω τα 150 ευρώ με την αιτιολογία της επιστροφής δανείου για τον τάφο της μητέρας της.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέρος των χρημάτων, περίπου 25.000 ευρώ, φέρεται να βρίσκεται και στον λογαριασμό της 44χρονης.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης των Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζουν να ερευνούν τον αστυνομικό σύζυγο της. Προς το παρόν δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή στο κύκλωμα ενώ ο ίδιος είναι εμβολιασμένος και δηλώνει άγνοια.

Πλαστά πιστοποιητικά: Έρευνα για εγκληματική οργάνωση και στην Αθήνα

Όπως έγραψε το dikastiko.gr, ανοιχτή έρευνα για την τυχόν ύπαρξη κυκλώματος που διακινεί πλαστα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή ακόμα και πλαστά αποτελέσματα rapid test, βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ μόλις χθές ασκήθηκε η πρώτη δίωξη για εγκληματική οργάνωση με αυτό το αντικείμενο στην Καρσδίτσα. Οι ενδείξεις που οδήγησαν στην έρευνα της Αθήνας μιλούν ακόμα και με αμοιβές 500 ευρώ για κάθε πλαστό χαρτί, βάζοντας στο στόχαστρο γιατρούς, φαρμακοποιούς και άλλους υπαλλήλους .

Η παραγγελία για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δόθηκε προ ημερών απο την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Μαρία Γκανέ, αφορά μεταξύ άλλων και τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), υφαρπαγής ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και παραβίασης των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοιο ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ