Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου 2021

Εισαγγελία: Η έρευνα για εγκληματική οργάνωση “πλαστών πιστοποιητικών” και στην Αθήνα και η δικογραφία που “μυρίζει” κακούργημα για τον αντιεμβολιαστή- δικηγόρο

Στην Εισαγγελία της Αθήνας υπάρχει ανοιχτή δικογραφία για εγκληματική οργάνωση κυκλώματος που πουλούσε πλαστά πιστοποιητικά, την ώρα που ήδη στην Καρδίτσα ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη. Ανοιχτή δικογραφία υπάρχει και για αντιεμβολιαστή δικηγόρο που ερευνάται και για κακούργημα.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εισαγγελία: Η έρευνα για εγκληματική οργάνωση “πλαστών πιστοποιητικών” και στην Αθήνα και η δικογραφία που “μυρίζει” κακούργημα για τον αντιεμβολιαστή- δικηγόρο

Ανοιχτή έρευνα για την τυχόν ύπαρξη κυκλώματος που διακινεί πλαστα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή ακόμα και πλαστά αποτελέσματα rapid test, βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, ενώ μόλις χθές ασκήθηκε η πρώτη δίωξη για εγκληματική οργάνωση με αυτό το αντικείμενο στην Καρσδίτσα. Οι ενδείξεις που οδήγησαν στην έρευνα της Αθήνας μιλούν ακόμα και με αμοιβές 500 ευρώ για κάθε πλαστό χαρτί, βάζοντας στο στόχαστρο γιατρούς, φαρμακοποιούς και άλλους υπαλλήλους .

Η παραγγελία για την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη δόθηκε προ ημερών απο την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Μαρία Γκανέ, αφορά μεταξύ άλλων και τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης (άρθρο 187 ΠΚ), υφαρπαγής ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού ( άρθρου 221 του Π Κ) που αφορά γιατρούς και φαρμακοποιούς, έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων ( άρθρο 242 του Ποινικού Κώδικα) που αφορά υπαλλήλους που τυχόν εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά και παραβίασης των μέτρων της Πολιτείας για τον κορονοιο ( άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα).

Όλα αυτά ενώ χθές ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση απο την Εισαγγελία Καρδίτσας , για μια υπόθεση πλαστών πιστοποιητικών στην οποία ελεγχονται συνολικά 48 άτομα. Πλαστά πιστοποιητικά

Καταγγελίες

Οι καταγγελίες που οδήγησαν στην έρευνα της Αθήνας έκαναν λόγο για πώληση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης έναντι ποσού 500 ευρώ και Rapid test έναντι αμοιβής, ακόμα και από φαρμακεία, καθώς και για εικονικά αποτελέσματα από μοριακά ή rapid test. Μάλιστα, υπήρξαν καταγγελίες ότι πολίτες επιδιώκουν να αγοράσουν ακόμα και από φαρμακεία αποτελέσματα των εν λόγω τεστ, χωρίς να έχουν προβεί στον αντίστοιχο έλεγχο.

Πλαστα πιστοποιητικά: Έρευνα που “μυρίζει” κακούργημα

Χθες ασκήθηκε η πρώτη ποινική δίωξη για διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τον covid 19 , μετά την ψήφιση της νέας μορφής της διάταξης του άρθρου 191 ΠΚ , σε βάρος του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη με την επιβαρυντική περίσταση της κατ΄εξακολούθησης διάπραξης του αδικήματος. Το αδίκημα διώκεται ως πλημμέλημα και μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή από 6 μήνες έως 5 χρόνια εφόσον η υπόθεση παραπεμφθεί σε ακροατήριο και κριθεί ένοχος.

Όμως ταυτόχρονα εξελίσσεται και η έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη για την περίπτωση θανάτου 54χρονης ασθενούς στον Ευαγγελισμό τον περασμένο Σεπτέμβριο, η οποία αρνήθηκε να διασωληνωθεί. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ο κατηγορούμενος δικηγόρος, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τον επικαλέστηκε η γυναίκα προκειμένου να μην της γίνει η ιατρική πράξη που συνέστησαν οι γιατροί λόγω μείωσης του οξυγόνου της. Η γυναίκα υποβλήθηκε στην διαδικασία για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής δυσχέρειας με εισαγγελική εντολή που έλαβαν οι γιατροί του Ευαγγελισμού, όμως ήταν πλέον αργά για αυτήν. Πλαστά πιστοποιητικά

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Νούλη στρέφεται κατά προσώπων, εκτός νοσοκομείου, που εμπόδισαν την έγκαιρη διασωλήνωση της εκλιπούσας και αναζητά ενδεχόμενες ευθύνες για την διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.

Πλαστα πιστοποιητικά: Ο πειθαρχικός έλεγχος

Από την πλευρά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών οι αρμόδιοι του Πειθαρχικού Συμβουλίου αναμένουν να τους διαβιβαστεί από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου η γνωστοποίηση της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του δικηγόρου ώστε να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του όπως αναφέρει ο Χαράλαμπος Αναλυτής, πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων ΔΣΑ: “….Το πειθαρχικό τμήμα του ∆ΣΑ, εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, έχει ζητήσει εγγράφως από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να αποστείλει, ως οφείλει, κατ’ άρθρο 152 Κώδικα ∆ικηγόρων, στοιχεία και έγγραφα, που αφορούν σε τυχόν ποινικές διώξεις κατά δικηγόρων, για την κατά νόμο ενέργεια των Πειθαρχικών οργάνων του Συλλόγου».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ