Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ποινές έως και 10.000 πρόστιμο στους παραβάτες για συναθροίσεις – Τι προβλέπει η νέα απόφαση για «επίδοξους» εμπρηστές

Απαγόρευση μετακίνησης και δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν φωτιά, προβλέπει η νέα απόφαση. Αυστηροί κανόνες τίθενται σε ισχύ βάσει Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινές έως και 10.000 πρόστιμο στους παραβάτες για συναθροίσεις – Τι προβλέπει η νέα απόφαση για «επίδοξους» εμπρηστές eurokinissi

Ενώπιον αυστηρών κυρώσεων θα βρεθούν όσοι κριθούν υπαίτιοι για εμπρησμούς, όπως προβλέπει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψήφισε η κυβέρνηση και θα ισχύσει έως την Δευτέρα.

Ειδικότερα, η απόφαση προβλέπει απαγόρευση μετακίνησης σε δάση, δρυμούς, περιοχές Natura. Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ. Ποινές έως και 10.000 πρόστιμο στους παραβάτες για τους εμπρηστές

Παράλληλα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα κάθε υπαίθρια δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, όπως, ενδεικτικά, εργασίες ή δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν υπερθέρμανση (π.χ. οξυγονοκόλληση) ή περιλαμβάνουν καύση εύφλεκτης ύλης (π.χ. απορριμμάτων) ή ενέχουν κίνδυνο ανάφλεξης (π.χ. μελισσοκομία).

Αυτό ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και η σχετική Πράξη δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνησεως.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΕΚ

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ