Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Ποιός είναι ο νέος διευθυντής του ΔΣΑ, Κωνσταντίνος Ρίζος

Με ιδιαίτερη ενασχόληση στο Εργατικό Δίκαιο, ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως ασκούμενος δικηγόρος το 2001 και στη συνέχεια της διαδρομής του προήχθη στον Άρειο Πάγο το 2012.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιός είναι ο νέος διευθυντής του ΔΣΑ, Κωνσταντίνος Ρίζος EUROKINISSI

Από το νέο έτος θα αναλάβει τα ηνία του γενικού διευθυντή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ). Είναι ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ρίζος, ο οποίος επιλέχθηκε να καλύψει τη θέση του Χαράλαμπου Ναούμη, μετά την επί σειρά ετών επιτυχημένη θητεία του και την αποχώρηση λόγω ορίου ηλικίας.

Ο Κωνσταντίνος Ρίζος, καταγόμενος από τους Μελισσουργούς Άρτας, γεννήθηκε το 1980 και έζησε στα Γιάννενα μέχρι και τα μαθητικά του χρόνια. Αποφοίτησε το 2001 από τη Νομική Σχολή Αθηνών και την ίδια χρονιά έγινε δεκτός με εξετάσεις στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών της Νομικής Σχολής Αθηνών με  κατεύθυνση το Εργατικό Δίκαιο. Το 2004 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών και το 2006 του χορηγήθηκε κατόπιν εξετάσεων υποτροφία για τη συγγραφή διδακτορικής διατριβής σε θέμα Εργατικού Δικαίου από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.).

Κωνσταντίνος Ρίζος

ΔΣΑ

Ενεγράφη στο μητρώο ασκούμενων Δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών τον Νοέμβριο 2001 και στο οικείο μητρώο ως Δικηγόρος τον Αύγουστο 2003. Προήχθη στο Εφετείο τον Νοέμβριο 2007 και στον Άρειο Πάγο το 2012.

Σήμερα είναι Διδάκτωρ Νομικής – Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και η δικαστηριακή του ενασχόληση επικεντρώνεται σε υποθέσεις κυρίως Εργατικού Δικαίου. Από το 2014 είναι μέλος του Δ.Σ. του Μουσείου της Ακρόπολης και από το 2017 μέλος Δ.Σ. – ταμίας της Εταιρείας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφαλίσεως (Ε.Δ.Ε.Κ.Α.), μέλους της Διεθνούς Ε.Δ.Ε.Κ.Α, ενώ έχει διατελέσει εκλεγμένο μέλος Δ.Σ. – Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την τετραετία 2018 – 2021.

Από το 2010 έως και σήμερα έχουν εκδοθεί τρεις μονογραφίες του και έχει συμμετάσχει σε 7 συλλογικά συγγραφικά έργα για το Εργατικό Δίκαιο, ενώ δεκάδες άρθρα, μελέτες και παρατηρήσεις του σε δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων έχουν δημοσιευθεί σε όλα τα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

Από το 2013 συμμετέχει τακτικά ως εισηγητής σε σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις, ενώ από το 2019 έως το 2022 εκπόνησε μεταδιδακτορική έρευνα στη Νομική Σχολή Αθηνών με αντικείμενο την  καταγγελία της σύμβασης εξαρτημένης εργασίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ