Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Πού θα ψηφίσουν οι δικηγόροι – Όλα τα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα

Κατανέμονται ανά τμήμα με βάση τον Αριθμό Μητρώου τους. Αναλυτικά ο κατάλογος των τμημάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πού θα ψηφίσουν οι δικηγόροι – Όλα τα εκλογικά τμήματα στην Αθήνα dikastiko

Εκλογές ΔΣΑ: Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει για τις εκλογές ανάδειξης των νέων προέδρων και διοικητικών συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Σε δύο εβδομάδες και ειδικότερα στις 28 και 29 Νοεμβρίου, 44.856 δικηγόροι θα κληθούν στις κάλπες.

Οι εκλογές θα γίνουν σε 63 συλλόγους όπου κατέρχονται 129 υποψήφιοι πρόεδροι, 86 συνδυασμοί και 1.280 υποψήφιοι σύμβουλοι. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρώσει κανένας υποψήφιος πρόεδρος το 50 συν ένα των ψήφων στον πρώτο, θα διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές στις 5 και 6 Δεκεμβρίου. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων θα αναδειχθούν από τον πρώτο γύρο. Εκλογές ΔΣΑ

Μόνο στην Αθήνα, που είναι ο μεγαλύτερος Δικηγορικός Σύλλογος της χώρας από πλευράς μελών, δικαίωμα ψήφου έχουν 23.427 δικηγόροι, στην Θεσσαλονίκη 6.453 δικηγόροι, στον Πειραιά 2.298, στο Ηράκλειο της Κρήτης 802, στην Λάρισα 751, στην Πάτρα 748, στον Βόλο 564 κ.λπ.

Στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας (ΔΣΑ), λόγω του πλήθους των μελών και προκειμένου οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν με όρους υγειονομικής ασφάλειας και να αποφευχθεί ο συνωστισμός, αποφασίστηκε οι εκλογές να διεξαχθούν σε 40 εκλογικά τμήματα.

Ειδικότερα, εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν στα γραφεία του ΔΣΑ (αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα Δ.Σ., αίθουσα προεισπράξεων και αίθουσα σεμιναρίων), στη Στοά του Βιβλίου, στο ΕΒΕΑ, στο ΑΚΚΕΔ, στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων και στο ξενοδοχείο Τιτάνια. Εκλογές ΔΣΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ αναφέρει τον κατάλογο με τα εκλογικά τμήματα, στα οποία η κατανομή των μελών έγινε με βάση τον Αριθμό Μητρώου τους, ενώ όπως αναφερθεί θα υπάρξει και προσωποποιημένη πληροφόρηση των μελών του μέσω sms και email για το τμήμα που θα ψηφίσουν.

Δείτε ΕΔΩ τον κατάλογο του ΔΣΑ με τα εκλογικά τμήματα

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ