Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

“Πράσινο φως” για υπερωρίες 640 υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Τι προβλέπουν αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης

Προχώρησε στην έγκριση υπερωριακής εργασίας για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Πράσινο φως” για υπερωρίες 640 υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου – Τι προβλέπουν αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης EUROKINISSI

Στην ικανοποίηση αιτήματος των εργαζομένων στο Ελεγκτικό Συνέδριο προχώρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης με την έγκριση υπερωριακής εργασίας για το πρώτο εξάμηνο του 2023 για όσους υπαλλήλους καλύπτουν έκτακτες υπηρεσιακές ανάγκες.

Ελεγκτικό Συνέδριο

eurokinissi

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, εγκρίνεται η καθιέρωση απογευματινής υπερωριακής εργασίας σε 640 υπαλλήλους του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την κάλυψη επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, για το πρώτο εξάμηνο του έτους 2023.

Ελεγκτικό Συνέδριο

eurokinissi

Ελεγκτικό Συνέδριο: Οι υπερωρίες θα αφορούν έως 120 ώρες ανά άτομο

Οι υπερωρίες θα αφορούν έως 120 ώρες ανά άτομο για την κάλυψη έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών που προκύπτουν τόσο από την έλλειψη προσωπικού, όσο και από τις αυξημένες αρμοδιότητες που έχουν προκύψει.

Σε αυτές αναφέρονται ειδικότερα:

α) η διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προϋπολογισμού, σε τομείς υψηλού ελεγκτικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με το ετήσιο ελεγκτικό πρόγραμμα, που εκπονεί η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου (ν. 4820/2021 «Οργανικός Νόμος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και άλλες ρυθμίσεις» (Α’ 130),

β) της υπό στοιχεία ΦΓ8/42900/2022 απόφασης της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου «έγκριση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας των Υπηρεσιών Διοίκησης και Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Β’ 4069) σύμφωνα με την οποία δημιουργήθηκαν νέες υπηρεσίες με το υπάρχον προσωπικό, το οποίο σχεδιάζει και υλοποιεί συγχρόνως τις δραστηριότητές του και γ) των επιπλέον ελέγχων που κρίθηκε αναγκαίο να διενεργηθούν και οι οποίοι σχετίζονται με την διάθεση πόρων για την κάλυψη αναγκών της παρούσας περιόδου.

Όπως διευκρινίζεται στην απόφαση, οι υπάλληλοι του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαιούνται υπερωριακής αποζημίωσης, μόνο στην περίπτωση που δεν είναι δικαιούχοι άλλης υπερωριακής αποζημίωσης από οποιονδήποτε φορέα, για το ίδιο χρονικό διάστημα. Για τη συνδρομή ή όχι της προϋπόθεσης αυτής, απαιτείται βεβαίωση του δικαιούχου, με ευθύνη του οικείου Επιτρόπου.

Ελεγκτικό Συνέδριο

eurokinissi

Παράλληλα, διευκρινίζεται πως στην ανωτέρω υπερωριακή εργασία μπορούν να μετέχουν και οι αποσπασμένοι στο Ελεγκτικό Συνέδριο υπάλληλοι, εντός του ανωτέρω συνολικού αριθμού ωρών, που εγκρίνονται με την παρούσα απόφαση.

Η κατανομή των υπερωριών, που θα πραγματοποιηθούν, θα γίνει με ονομαστικές καταστάσεις των οικείων Επιτρόπων, σε συνέχεια της απόφασης συγκρότησης συνεργείου υπερωριών που εκδίδεται και αναρτάται στη διαύγεια, από την κεντρική υπηρεσία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Με την ολοκλήρωση της υπερωριακής εργασίας, η εκτέλεση των προαναφερόμενων εργασιών θα βεβαιώνεται εγγράφως από τον Επίτροπο της κάθε Υπηρεσίας.

Παράλληλα, με δύο ειδικές υπουργικές αποφάσεις ορίζεται η έγκριση υπερωριακής απασχόλησης για την κάλυψη των επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών, σε υπάλληλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου που εξυπηρετεί τις υπηρεσιακές μετακινήσεις του Γενικού Επιτρόπου της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο, καθώς και σε υπάλληλο της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας και Ελέγχου Δόμησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στα πλαίσια της συμμετοχής της στο Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ως Πρόεδρος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ