Σάββατο 25 Μαϊου 2024

Πρόγραμμα 2.400 ασκούμενων για Δικαστήρια και Εισαγγελίες: Τη Δευτέρα ο προσωρινός πίνακας όσων επιλέχθηκαν

Οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική στα δικαστήρια, ενώ στα κριτήρια μοριοδότησης εντάχθηκε η αναπηρία υποψηφίου ή συγγενούς πρώτου βαθμού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόγραμμα 2.400 ασκούμενων για Δικαστήρια και Εισαγγελίες: Τη Δευτέρα ο προσωρινός πίνακας όσων επιλέχθηκαν EUROKINISSI

Την Δευτέρα 02/08 θα ανακοινωθεί ο προσωρινός πίνακας αποτελεσμάτων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «Πρακτική άσκηση αποφοίτων Νομικών Σχολών για την απόκτηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου». Χθές ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων των ασκούμενων για τον Ά κύκλο που αφορά στην πρακτική άσκηση σε Δικαστικές αρχές.

Οι ασκούμενοι που υπέβαλαν αίτηση θα λάβουν προσωπική ενημέρωση για τα αποτελέσματα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το πληροφοριακό σύστημα.

Ενστάσεις

Κατόπιν της ανακοίνωσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, οι ασκούμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν ένσταση από τη Δευτέρα 02/08 έως και την Παρασκευή 06/08 επί των προσωρινών αποτελεσμάτων, μέσω του πληροφοριακού συστήματος.

Μετά την αξιολόγηση των ενστάσεων θα ανακοινωθεί ο οριστικός πίνακας αποτελεσμάτων. Στη συνέχεια οι ασκούμενοι που θα επιλεγούν θα κληθούν να παρουσιαστούν στις Δικαστικές Αρχές κατά το διάστημα από 20/08 έως 30/08.

Υπενθυμίζεται ότι οι Δικηγόροι / Δικηγορικές Εταιρίες μπορούν να υποβάλλουν αίτηση θέσεων ασκουμένων καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Το πρόγραμμα

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός πως για τη διαδικασία επιλογής εντάχθηκε στα κριτήρια μοριοδότησης η αναπηρία του υποψηφίου ή συγγενούς πρώτου βαθμού ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα πραγματοποίησης της άσκησης σε Δικαστήρια και Εισαγγελίες της χώρας, εγχείρημα που συντονίστηκε από τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, με την συνδρομή του Υπουργού, Κώστα Τσιάρα και του γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη. Πρόγραμμα 2.400 ασκούμενων για Δικαστήρια και Εισαγγελίες; : Τη Δευτέρα ο προσωρινός πίνακας όσων επιλέχθηκαν Πρόγραμμα 2.400 ασκούμενων για Δικαστήρια και Εισαγγελίες; : Τη Δευτέρα ο προσωρινός πίνακας όσων επιλέχθηκαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο υπουργείο, το πρόγραμμα απευθύνεται σε πρώτη φάση σε 1200 ωφελούμενους ενώ συνολικά 2400 Απόφοιτοι Νομικών σχολών θα πραγματοποιήσουν το σύνολο της προβλεπόμενης υποχρεωτικής άσκησης, διάρκειας 18 μηνών μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία επιλογής των ωφελούμενων θα διενεργηθεί με βαθμολόγηση βάσει ειδικά σχεδιασμένων κριτηρίων μοριοδότησης, λαμβάνοντας πρωτίστως υπόψη τους κοινωνικοοικονομικά ασθενέστερους.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 27.268.100 και οι

ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ: 2.400 Ασκούμενοι για 18 μήνες άσκηση

Η αποζημίωση ασκούμενου είναι 600 € μηνιαίως

Ο σκοπός

Ουσιαστικά με το πρόγραμμα επιδιώκεται η υποβοήθηση της πραγματοποίησης της πρακτικής άσκησης αποφοίτων νομικών σχολών και η δυνατότητα να ασκήσουν μελλοντικά το επάγγελμα του δικηγόρου.

Οι ασκούμενοι δικηγόροι θα ασκούνται για συνολικό διάστημα δώδεκα μηνών στο σύνολο των Εφετείων, Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων και Εισαγγελιών της χώρας καθώς και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, τον Άρειο Πάγο και το Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ , όπως οι φορείς αυτοί προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία. Στη συνέχεια, η 6μηνη πρακτική άσκηση θα ολοκληρωθεί σε δικηγορικά γραφεία, στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ